Ingezonden persbericht


Tiende plaats voor Luis Salom

Randy Krummenacher buiten de punten in Brno

De weersomstandigheden waren vandaag een spelbreker tijdens de 125cc-race van de Cardion AB Grand Prix Ceske Republiky. Luis Salom was de enige rijder van het STIPA-Molenaar Racing GP Team die punten scoorde met een keurige tiende plaats. Randy Krummenacher had het moeilijk in de race en finishte op een zeventiende plek.

De weersomstandigheden speelden een bepalende rol tijdens de voorbereiding op de race. De warm-up sessie in de ochtend werd verreden op een natte baan. Net toen de baan opdroogde begon het opnieuw kortstondig te regenen. De start werd zelfs vijf minuten uitgesteld en de rijders wisselden naar regenbanden. Gedurende de race bleef de regen uit en de baan droogde gestaag op.

Beide STIPA-Molenaar Racing GP-rijders hadden een redelijke start en vestigden zich in de top 10. Doordat het team had gekozen voor een regensetting kregen de Zwitser en de Spanjaard problemen en vielen buiten de top 10. Luis Salom vocht zich nog weer knap terug en sloot de race goed af met een keurige tiende plaats. Randy Krummenacher probeerde alles uit zijn Aprilia te halen, maar moest genoegen nemen met de zeventiende plaats.

Randy Krummenacher (17e):

"Dit soort races zijn frustrerend. Net toen we de keuze voor droog weer banden hadden gemaakt werd de start uitgesteld en veranderde de race van een 'dry race' in een 'wet race'. Met het team besloten we om de motor geheel naar de regensetting om te zetten, zeker ook omdat het op dat moment regende. Uiteindelijk hebben we mis gegokt en zat er niet meer in dan een zeventiende plek. Ik hoop dat de volgende wedstrijden gewoon nat of droog zijn."

Luis Salom (10e):

"Ik ben niet tevreden met deze tiende plek. Met de regensetting verloor ik teveel terrein op de andere rijders. De hele race vocht ik om de tiende positie en uiteindelijk veroverde ik die plek ook. Ik weet zeker dat er met deze setting een top 5-klassering in had gezeten als de regen zou hebben doorgezet. Een top 10 is uiteraard niet verkeerd en heb ik weer waardevolle punten gescoord voor de 'Rookie of the Year Award'. Die titel is mijn doel en ik zal mijn grote concurrent voor deze titel, Alberto Moncayo, iedere race moeten verslaan. "

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com