Politie Noord- en Oost Gelderland
1

Apeldoorn - insluiping woning


Op zaterdagmiddag 14 augustus vond er een insluiping plaats in een woning aan de Asselsestraat in Apeldoorn. Er zijn diverse goederen weggenomen.
De bewoonster was in de tuin aan het werk en ontdekte even later dat er in haar woning diverse goederen weg waren. Zij alarmeerde de politie. De heeft de zaak in onderzoek.


2

Apeldoorn - Slingerend over de A50


De politie heeft in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus een 22-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man slingerende met zijn auto over de A50 ter hoogte van Apeldoorn. Hij bleek onder invloed van alcohol.
Surveillerende agenten zagen omstreeks 05:25 uur de man over de A50 slingeren. Hij werd staande gehouden. De blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. De automobilist is meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0,8. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


3

Apeldoorn - Auto in vlammen op, meerdere auto's beschadigd


In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus ging een auto aan de Adelaarslaan in Apeldoorn in vlammen op. Auto's die er naast stonden geparkeerd raakten beschadigd.
De hulpdiensten kregen omstreeks 03:25 uur de melding van de autobrand. De auto stond in het parkeervak en is vermoedelijk door de brand uit zichzelf gaan rijden. Na ongeveer 20 meter kwam de auto tegen een boom tot stilstand.
De auto stond geparkeerd tussen twee andere auto's waardoor deze brandschade opliepen. Ook in de buurt van de boom stond een geparkeerde auto die schade opliep.
De technische recherche is samen met het team brandonderzoeken van de brandweer een onderzoek gestart. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


4

Apeldoorn - Koperdief op heterdaad betrapt


De politie heeft zondagochtend een 26-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man was bezig met het wegnemen van koper in een schuur aan de Hogeweg in Apeldoorn.
De politie kreeg omstreeks 07:00 uur twee meldingen binnen dat een man veel interesse had voor de geparkeerd staande auto's aan de Gemzenstraat en de Antilopestraat. Even daarna kwam de melding binnen dat de man met hetzelfde signalement een schuur aan de Hogeweg binnen ging. Agenten troffen de man in de schuur aan. Hij verklaarde dat hij bezig was met het wegnemen van koper. De man is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


EINDE BERICHTEN