Unicef


#UNICEF nieuws feed

Eerste gevallen van cholera in Pakistan

In Pakistan hebben hulpverleners van de Verenigde Naties de eerste gevallen van cholera gemeld. Deze gevaarlijke ziekte wordt verspreid via vuil water.

14 augustus 2010, Den Haag
Eerste gevallen van cholera in Pakistan

In de stad Mingora in de Swatvallei (in noordelijk Pakistan) is zeker één persoon overleden aan cholera. De VN neemt extra maatregelen om een epidemie te voorkomen. Er wordt ook gevreesd voor een grote uitbraak van malaria en knokkelkoorts.

Cholera-epidemie

Naar schatting 36.000 mensen hebben al diarree in het door watersnood getroffen gebied. De VN is bang dat er een cholera-epidemie uitbreekt en behandelt iedereen met diarree als patiënten die cholera onder de leden hebben. De VN-hulporganisatie hoopt daarmee een echte cholera-epidemie voor te zijn.

UNICEF deelt waar ze kan schoon drinkwater uit en ORS tegen uitdroging bij diarree. Ook de hygienekits die UNICEF verspreidt, moeten voorkomen dat nog meer mensen diarree krijgen.

Hulpverlening Pakistan

De hulpverlening in het getroffen gebied komt op gang. Maar het aantal mensen dat door de overstromingen is getroffen, stijgt nog altijd. Eerder deze week gingen de Pakistaanse autoriteiten nog uit van ongeveer 14 miljoen Pakistani die in de problemen zijn gekomen door de wateroverlast, nu wordt al gesproken van 20 miljoen.