Politie Gelderland-Zuid

Meisje bij pinautomaat bedreigd

Nijmegen, 15-08-2010 o De politie in Nijmegen is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een aangifte van straatroof. Vrijdagavond tussen 23.15 en 23.30 uur werd een 16-jarig meisje bij een pinautomaat aan de Fuchsiastraat onder bedreiging een geldbedrag afhandig gemaakt. Daarbij werd het meisje door de dader met pepperspray in het gezicht gespoten.

Het meisje, afkomstig uit Nijmegen, was op dat moment samen met een vriendin op de fiets en wilde op weg naar huis nog even geld pinnen. Dit deed zij bij een pinautomaat aan de Fuchsiastraat, bij het winkelcentrum langs de Molenweg, naast de AH-supermarkt. Ineens dook er een man op die haar aansprak en geld eiste. De dader ging er vervolgens rennend vandoor en sloeg rechtsaf via de Mirtestraat de wijk Wolfskuil in.

Direct na de melding gingen politieagenten erheen. Zij troffen daar het meisje en haar vriendin en ook een aantal getuigen. De politie heeft eerste verklaringen opgenomen. Even later is van de 16-jarige een uitgebreide aangifte opgenomen. Zondag vanaf 12.30 uur is de politie bezig geweest met een buurtonderzoek.

Van de dader is het volgende signalement bekend:
* een lichtgetinte man

* leeftijd ongeveer 19 jaar

* slank postuur

* smal gezicht met brede kaak

* kort (gemillimeterd) donker haar

* bruine ogen

* kleding: donker petje (met een logo) en donkere broek

Getuigenoproep
De politie vraagt getuigen die vrijdagavond rond 23.15 uur en 23.30 uur iets bijzonders is opgevallen bij de pinautomaat aan de Fuchsiastraat (omgeving Molenweg) om contact op te nemen met de recherche in Nijmegen op telefoon 0900-8844. Ook mensen die de man vrijdagavond hebben gezien in de wijk Wolfskuil, of anderszins informatie hebben, worden verzocht te bellen.
(08)

Laatst gewijzigd 15-08-2010 17:16 | © Regio Gelderland-Zuid |