Ingezonden persbericht


Persbericht

Kennemer Duincamping Geversduin gaat toekomst positief tegemoet

Ondanks de economische crisis is men bij Kennemer Duincamping Geversduin positief gestemd over zowel de afgelopen periode als over de toekomst. Met een bezetting van 92% gedurende het hele seizoen (640 kampeerplaatsen) is er niet bepaald reden tot klagen. 'De hoge bezettingsgraad is voor een gedeelte ook weer te wijten aan de economische recessie, immers veel Nederlanders kozen dit jaar voor een vakantie in eigen land. Maar dat hoge cijfer heeft daar zeker niet alles mee te maken.' Zegt manager Frank van Vught van de Castricumse camping Geversduin.

Nieuwe doelgroep
De laatste jaren is op de natuurcamping met succes de visie aangescherpt: Het beleid is er nu op gericht de natuur zoveel mogelijk zijn gang te laten gaan. Daar waar mogelijk wordt het natuurlijke proces gestimuleerd. Daarmee samenhangend wordt de kampeerder de mogelijkheid geboden de natuur te (leren) ontdekken en beleven. Horen, proeven, voelen en zien van de natuur op en rond de camping wordt de komende jaren de rode lijn in het beleid. Dat heeft zijn beslag in de manier van denken en werken op Geversduin en de activiteiten die de gasten worden aangeboden. Daarmee heeft Kennemer Duincamping Geversduin een nieuwe doelgroep campinggasten aangeboord. 'En dat komt in de cijfers van onder meer de bezettingsgraad naar voren', zegt Van Vught. 'Nog voor er sprake was van de economische recessie zijn wij begonnen met het inzetten van nieuw beleid en sindsdien is er een jaarlijkse groei van 10%! Camping Geversduin is geen 'doorsnee' camping waar de vakantieganger langs een strak grasveld in zijn tent of caravan een aantal weken vakantie viert. Bij de inrichting van het terrein wordt bewust rekening gehouden met de aanwezige natuur. Waar mogelijk wordt dat zelfs versterkt. Wie tijdens zijn vakantie graag naar de disco wil, moet geen plekje op Geversduin huren. Daar wordt op ander publiek ingezet: Gasten die graag in alle rust en ongedwongenheid van een groene vakantie in een natuurlijke omgeving willen genieten. En dat blijkt een doelgroep die Geversduin steeds meer en vaker weet te vinden.

Nieuwe elementen
De ommekeer in beleid van de afgelopen jaren heeft ook teweeg gebracht dat de camping -qua inrichting en activiteiten natuurlijk wordt ingericht. Voor de jeugd is er de laatste 2 jaar een waterspeelplaats gerealiseerd (waar zand en water als natuurlijke materialen van belang zijn), werd er een vlindertuin ingericht, een avontuurlijk belevingspad aangelegd en een dierenroute gecreëerd. Qua beleid is er een samenwerking aangegaan met onder meer IVN, Nederland Schoon, Ik Prik Mee, Biodiversiteit 2010, Roofvogelwerkgroep Kennemerland en Sparta Fietsen. Daarmee samenhangend wordt ook het 'Reach the Beach' project (het autoverkeer terugdringen en op de fiets naar het strand) gepromoot. Samenwerking is er ook met het Noord-Hollands dagblad in grootschalige wandel- en fietsevenementen. Verder werkt het behalen van de Gouden Green Key en een ANWB waarderingscijfer van 8,8 niet alleen positief als promotiemiddel, het management van Kennemer Duincamping weet daardoor dat het op de goede weg zit.

Komende jaren
Het beleid van camping Geversduin is gericht op een onvergetelijke vakantie voor de gasten; waarbij het welzijn van zowel natuur als gasten als medewerkers voorop staat; en samen de natuur ontdekken op een verantwoorde manier. Voor de komende jaren betekent dat, met een uiteindelijke groeiverwachting van 15% in 2010 en 200 mensen op de wachtlijst voor een seizen- of half seizoenplaats, er heel veel werk moet worden verzet. Zo worden een groot aantal kampeerplekken volgens huidig beleid verbeterd.

'Elk jaar gaan we nieuwe dingen realiseren', zegt manager Van Vught. 'Onze visie is daarin onze kapstok!' Het programma aan activiteiten wordt uitgebreid met bijzondere elementen als een insectenproeverij en een sterrenkijknacht en volgend jaar (2011) al zal Kennemer Duincamping Geversduin in Castricum beschikken over een ondergrondse Hobbitwoning (een woning in een heuvel) , een uitkijktoren en nog veel meer avontuurlijke activiteiten.