Politie Zeeland


---

1492-2010. Pony's 'geknipt' in wei Rilland
Vorige week, tussen zondag 8 augustus en woensdag 11 augustus zijn door onbekende(n) van enkele pony's het haar van de manen, staart en benen afgeknipt.
De 6 Shetland minipony's liepen in een wei aan de Kapucijnenweg in Rilland. Volgens de gedupeerde eigenaar worden de pony's ook vaak gevoederd waardoor ze ziek worden of dood zijn gegaan.

1493-2010. Vergiftigde etensresten gevonden in Zaamslag
Bij politie Zeeland kwam zaterdag de melding binnen dat in Zaamslag in de Koepoortstraat en in omgeving vergiftigde etensresten zijn gevonden.
Bij aanraking voelden volgens de meldster de etensresten, kaas en gehakt, branderig aan. Dit kan gevaar opleveren voor dieren die in daar rondlopen.

1494-2010. Vrouw beroofd van portemonnee in Vlissingen
In Vlissingen is zaterdag tussen 11.15 uur en 11.30 uur een vrouw beroofd van haar portemonnee in de Coosje Buskenstraat.
De 48-jarige vrouw uit Goes stond met haar portemonnee in haar hand te wachten bij een marktkraam toen een persoon, gekleed in een zwart vest met capucon over het hoofd, haar portemonnee uit haar hand gritste en verdween via de Noordzeestraat richting Schutterijstraat.


---- --


---

1495-2010. Fietser gewond na aanrijding in Zuiddorpe
Zaterdag rond 14.30 uur is op de Blijpolderseweg in Zuiddorpe een fietser gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto.
Zowel de automobilist als de fietser reden op de Provinciale weg komende vanuit Axel.
Bij de kruising met de Blijpolderseweg sloeg de 31-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen linksaf en gaf daarbij geen voorrang aan de rechtdoor rijdende 47-jarige Belgische fietser.
De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling en mocht diezelfde dag weer huiswaarts keren.

1496-2010. Kinderen gewond geraakt door paard in Renesse
Zaterdag rond 20.45 uur zijn in de Hoogezoom in Renesse drie kinderen gewond geraakt door een geschrokken paard.
Het paard was door een 13-jarig meisje uit Duitsland uit zijn stal gehaald voor een wandeling. Toen het meisje het paard liet aaien schrok het dier ergens van en sprong vervolgens bovenop drie Duitse meisjes van 4, 12 en 14 jaar. Het 14-jarige meisje is met vermoedelijk een beenbreuk naar het ziekenhuis gebracht. Het 12-jarig meisje is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht omdat zij een klap van een paardenhoef had gekregen en het 4-jarige meisje liep schaafwonden op.


---- --