KNHS

Madeleine Brugman naar topklassering in Malmö
15 augustus 2010
MadeleineBrugmanEdino

MALMO (KNHS) In de twee sterren eventingwedstrijd in Malmö leverde Madeleine Brugman (Ambt Delden) met Edino een topprestatie door als vierde te eindigen. Na de dressuur nam zij reeds de vierde plek in, maar in de lastige cross, bleef slechts één combinatie foutloos en binnen de tijd. De uiterst ervaren Australiër Clayton Fredericks met Walterstown Don wist met grote voorsprong de wedstrijd winnend af te sluiten.

Brugman liep in de cross behoorlijk wat strafpunten op voor het overschrijden van de tijd en zakte daardoor terug naar de vijfde plek. In het springen wist zij met Edino echter foutloos te blijven waardoor zij weer een plek steeg en vierde werd achter de Zweden Katrin Norling met Cobio Taste en Elin Göransdotter met Ambition. Merel Blom (Breukelen) legde in deze wedstrijd met Rumour Has It beslag op de achtste plek en met Sagnol eindigde zij als 15de.

In de drie sterren wereldbekerwedstrijd ging de zege naar Niklas Lindbäck met Mr Pooh. Vorig jaar leek deze combinatie de wedstrijd te gaan winnen maar zorgde een val op het laatste moment voor diskwalificatie. De tweede plaats ging naar de Duitse Simone Deitermann met Free Easy NRW terwijl Katrin Norling met Pandora Emm nu genoegen moest nemen met de derde plek. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) kwam in de drie sterren wedstrijd aan de start met Coral Estate Mitok en eindigde als 18de. Jan van Beek (Rijsbergen), die met Troy aan de start kwam, eindigde als 21ste terwijl Merel Blom in deze wedstrijd X-Pools Valentino naar de 23ste plek stuurde.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info hier: www.malmo.se/mchs

Uitslag CCI**:


1) Clayton Fredericks (Aus) - Walterstown Don - 39.20
2) Katrin Norling (Zwe) - Cobio Taste - 51.40
3) Elin Göransdotter (Zwe) - Ambition - 56.20
4) Madeleine Brugman (Ambt Delden) - Edino - 64.2 8) Merel Blom (Breukelen Utr) - Rumour Has It - 79.2 15) Merel Blom (Breukelen Utr) - Sagnol - 149.9

Uitslag CIC3*-W:


1) Niklas Lindback (Zwe) - Mr Pooh - 48.0

2) Simone Deitermann (Dui) - Free Easy - 55.2
3) Katrin Norling (Zwe) - Pandora Emm - 55.6 18) Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) - Coral Estate Mitok - 83.4 21) Jan van Beek (Rijsbergen) - Troy - 96.6
23) Merel Blom (Breukelen Utr) - X-pools Valentino - 102.6

Foto Madeleine Brugman en Edino door www.melissen.net