Landelijke aandacht voor WK zwemmen Gehandicapten op GoedTV

12/08/2010 10:13

Your Channels TV B.V.

"Wij vinden mensen met een gebrek eng, daar kunnen wij niet naar kijken, dat interesseert ons niet."

Zo zegt Mart Smeets bij Pauw & Witteman (bron: www.telegraaf.nl, column Esther Vergeer, woensdag 19 mei 2010). De maatschappelijke discussie over de belangstelling voor Gehandicaptensport is afgelopen maanden opgelaaid naar aanleiding van een discussie tussen Mart Smeets, Erica Terpstra en rolstoeltennister Ester Vergeer bij Pauw & Witteman. In de soms heftige confrontatie was er een fundamenteel verschil van mening over de sportjournalistieke waarde van gehandicapten sporten.

De gehandicaptensport wordt erg ondergewaardeerd in de maatschappij, terwijl ze juist wereldprestaties neerzetten. Het WK Zwemmen is van hoog niveau, het is uitdagend en mooi om te zien, het verdient juíst de aandacht. Daarom zie je het WK Zwemmen voor Gehandicapten LIVE op de nieuwe digitale zender GoedTV, de tv-zender voor, door en over de maatschappij.

Van 15 tot en met 21 augustus vind in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion en het E3 strand in Eersel (Open Water op 21 augustus) het WK Zwemmen Gehandicapten 2010 plaats. En GoedTV zendt het LIVE uit! Er worden 6 verschillende disciplines gezwommen en de Wereld Kampioenschappen worden afgesloten met een Open Water wedstrijd van 5 km voor mannen en vrouwen. Er wordt gezwommen in een open klasse.

De finales van het WK Zwemmen voor Gehandicapten wordt vanaf zondag 15 augustus tot vrijdag 20 augustus dagelijks LIVE uitgezonden op GoedTV van 17:00 uur tot 20:30 uur. Het Open Water wordt zaterdag 21 augustus om 18:00 uur uitgezonden. GoedTV heeft een landelijke dekking (2,7 huishoudens) en is overal te ontvangen via de digitale kabel op kanaal 995 "een tikkie terug op de afstandbediening onder Nederland 1".

http://www.goedtv.nl/wkzwemmen2010