Gemeente Binnenmaas

Onderhoud aan de zeven kerktorens

De gemeente Binnenmaas is eigenaar van zeven kerktorens die in de kernen staan. De bekoringen op deze torens worden vanaf 16 augustus 2010 onder handen genomen. Een bekoring is een haan of een andere versiering die op de punt van de toren staat.
De bekoringen worden fasegewijs een aantal weken verwijderd van de torens, zodat het uitvoerend bedrijf ze in de werkplaats kan renoveren. In de tussenliggende tijd krijgen ook de pieken van de torens een onderhoudsbeurt. Daarna worden de bekoringen weer teruggeplaatst.

Afhankelijk van weeromstandigheden

De start, uitvoering en voortgang van de werkzaamheden zijn mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer kan een hijskraan niet veilig worden opgesteld in de directe omgeving van een toren. Naar verwachting spreiden de werkzaamheden zich uit over de rest van 2010.

Overlast

De werkzaamheden kunnen niet geheel zonder overlast voor de directe omgeving worden uitgevoerd. Er wordt geprobeerd dit tot een minimum te beperken. Indien nodig wordt het terrein door bouwhekken tijdelijk afgezet. Wij vragen uw begrip voor de eventuele overlast. Heeft nu nog vragen? Neem dan contact op met de heer A. van der Vlies (bouwkundig medewerker), via tel. 078 - 676 44 33.