Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.34 - Wegwerkzaamheden Puttelaan

Van 16 augustus tot en met 16 september 2010 worden werkzaamheden uitgevoerd aan de Puttelaan. Dit is nodig om de rijbaan goed begaanbaar te houden. De weg krijgt onder andere een nieuwe asfaltlaag en plaatselijk worden herstelwerkzaamheden verricht. Gedurende de wegwerkzaamheden is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer is wel mogelijk.

De werkzaamheden
Bij de Puttelaan worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
- plaatselijke herstelwerkzaamheden;

- het aanleggen van nieuwe kolken en trottoirbanden;
- het aanbrengen van een nieuwe deklaag asfalt;
- het aanbrengen van belijning.
Het aanbrengen van het asfalt gebeurt in diverse fases, zodat zijstraten van de Puttelaan zo min mogelijk volledig afgesloten zijn. Het afsluiten van de straten wordt van tevoren aangegeven met borden. Veel zijstraten hebben gelukkig twee uitgangen, waardoor dit geen probleem op zal leveren. Voor de straten die maar één uitgang hebben, zal tijdens het asfalteren enkele uren geen verkeer mogelijk zijn. In geval van calamiteiten zijn uiteraard alle straten bereikbaar voor de hulpdiensten.

Wat gaat er veranderen?
In het categoriseringsplan is vastgesteld dat de Puttelaan inclusief alle aansluitende wegen, met uitzondering van het Noordeinde en de Snijdelwijklaan, 30 kilometer wegen moeten worden. Tijdens de werkzaamheden worden de straten ingericht als 30 kilometer zone. Zo zullen er borden geplaatst worden en wordt de belijning aangepast.