Gemeente Kaag en Braassem

Historische vloot 16 augustus in Oude Wetering
boten

Op maandag 16 augustus worden de kades van Oude Wetering gevuld met zo'n 130 historische schepen. Deze vloot vaart dan naar Sail Amsterdam 2010. De schepen vertrekken die morgen uit Gouda en varen over de Gouwe en het Braassemmermeer naar Oude Wetering waar zij rond 15.00 uur arriveren.

De unieke vloot zal zij-aan-zij afmeren aan de kades van de Veerstraat en de Kerkstraat. De bedrijvigheid van de afmerende schepen en haar bemanningen is altijd een bewonderenswaardig tafereel. Wanneer alle schepen op hun plaats liggen, heeft u langs de kade een prachtig zicht op al die fraaie schepen. De Veerstraat en de Kerkstraat zijn dan afgesloten voor doorgaand autoverkeer.Â

De schippers worden officieel ontvangen op het Schoolhuisplein en welkom geheten door burgemeester en wethouders om 17:00 uur. Â

Dinsdagochtend gooit de vloot om 9.30 uur de trossen los en verlaat Oude Wetering om via de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder naar Haarlem, de volgende overnachtingplaats, te gaan.

De Zalmtocht wordt georganiseerd door een speciaal samengestelde werkgroep van de vereniging tot Behoud van de Zalmschouw (VBZ). Kijk op www.zalmtocht.nl voor de exacte route en het draaiboek met alle festiviteiten.