Gemeente Tiel


Gemeente maakt van spoortunnel een kunstwerk

De gemeente gaat de spoortunnel aan de Westroijensestraat verfraaien met een kunstwerk om zo deze hoofdtoegangsweg naar de stad te verbeteren en verpaupering tegen te gaan. Zowel de toegang naar de tunnel en de tunnel zelf maken op dit moment een grauwe indruk. Tussen 16 augustus en 3 september 2010 werkt kunstenaar Krijn de Koning aan de tunnel. De maquette en tekeningen van dit ontwerp zijn tijdens kantooruren tot 3 september te bezichtigen in de expositieruimte in het stadhuis (Achterweg 2).

Naast de kunstenaar voeren ook Gacon bv (industriële straal- en schilderwerken) en het Technoteam van de gemeente Tiel werkzaamheden uit. De diverse herstelwerkzaamheden in de directe omgeving van de spoortunnel worden uitgevoerd door medewerkers van de afdeling Stadsbeheer. Van 16 t/m 23 augustus worden de beide fietstunnels opgeknapt. Fietsers ondervinden weinig hinder omdat er ook tijdens deze werkzaamheden telkens één fietstunnel open blijft. Van 23 augustus tot 3 september wordt de autotunnel aangepakt.

Naast het aanbrengen van het kunstwerk, worden ook diverse schoonmaak- en herstelwerkzaamheden in de directe omgeving van de tunnel aangepakt. Zo wordt het totale gezicht van deze belangrijke stadsentree verbeterd. Om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden niet uitlopen, wordt er iedere dag van 7.00 uur tot 22.00 uur gewerkt. Ook in het weekend (zaterdag) zal er gewerkt worden.

Afsluiten Westroijensestraat

De autotunnel is tussen 23 augustus en 3 september afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Via verkeersborden en omleidingsroutes wordt het verkeer van en naar Tiel- Oost en het centrum geleid.