Gemeente Alphen aan den Rijn

voetpad Koningin Julianabrug krijgt opknapbeurt

Fiets- en voetpad Koningin Julianabrug krijgt opknapbeurt

Van 16 tot en met 18 augustus wordt het wegdek van het fiets- en voetpad van het beweegbare deel van de Koningin Julianabrug vernieuwd. Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden buiten de spitsuren uitgevoerd. Het is niet nodig de brug af te sluiten. Er is één rijstrook beschikbaar voor het doorgaande verkeer in beide richtingen; de andere rijstrook is bestemd voor fiets- en voetgangers.

Het voet- en fietspad op de Koningin Julianabrug is versleten en krijgt een nieuwe asfaltlaag. De werkzaamheden nemen volgens planning drie dagen in beslag, maar dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Om de overlast voor weggebruikers zoveel mogelijk te voorkomen, worden de werkzaamheden tussen 09.00 uur en 16.00 uur en tussen 19.00 uur en 04.00 uur uitgevoerd.

Volgens wethouder Hans Groen in t Wout kunnen automobilisten hinder van de werkzaamheden ondervinden. Wij kiezen ervoor de weg niet volledig af te sluiten voor het autoverkeer. Dit betekent dat er één rijbaan beschikbaar is voor het verkeer uit beide richtingen. Ik adviseer automobilisten zoveel mogelijk een andere route te kiezen.

De hulpdiensten en Connexxion zijn voorbereid op de stremming en hebben alternatieve routes paraat. De brug kan tijdens de werkzaamheden niet geopend worden voor de scheepvaart.
Omwonenden zijn inmiddels schriftelijk geïnformeerd en hebben een aanspreekpunt bij de gemeente voor als zij overlast ervaren.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn