Gemeente Noordenveld

Natuurvrienden van start

Modernisering terrein Natuurvrienden van start

Gepubliceerd op: 05 augustus 2010

Wethouder Jacob Dam geeft op maandag 16 augustus 2010 het startsein voor de modernisering van het terrein van de Natuurvrienden. Dat doet hij om 16.00 uur op het terrein zelf, naast de Roeghoornweg in Norg. Deze starthandeling markeert voor de kampeervereniging Natuurvrienden zowel een einde als een nieuw begin. De gemeente gaat het terrein na de werkzaamheden privatiseren.
Op het terrein van de Natuurvrienden staan 87 vakantiehuisjes. Het terrein is nu nog eigendom van de gemeente, die het terrein en de kavels verhuurt. De huisjes zijn niet voorzien van een aansluiting op de riolering, water, gas en electra en het bosgebied is nodig toe aan een grondige opknapbeurt.

Opknappen bosgebied

Na een lange periode van overleg gaat daar nu verandering in komen. Op 16 augustus begint het kappen van een aantal bomen en het opknappen van het bosgebied. De bomenkap is nodig om een aantal paden te verbreden, zodat er voldoende ruimte is voor de machines die de riolering en nutsvoorzieningen gaan aanleggen. De paden zijn dan ook goed toegankelijk voor de hulpdiensten.

Gemeente verkoopt het terrein

Eind augustus, begin september gaat een aannemer aan de slag met de aanleg van de riolering en in oktober beginnen de nutsbedrijven met hun werkzaamheden. Enkele huisjes worden gesloopt en krijgen een nieuwe plaats op het terrein. Als de planning gehaald wordt zijn in december de werkzaamheden klaar en worden de kavels volgend jaar aan de eigenaren van de huisjes verkocht. Het omliggende terrein wordt overgedragen aan de vereniging van eigenaren van de Natuurvrienden.