Gemeente Valkenswaard

parkeersituatie in delen Maastrichterweg en Bakkerstraat

Nieuwe parkeersituatie in delen Maastrichterweg en Bakkerstraat

Wij kondigden het al eerder aan: Het college van Valkenswaard heeft besloten om efficiënter om te gaan met de aanwezige parkeerplaatsen in de nabijheid van de Markt. Met ingang van maandag 16 augustus worden op twee locaties de parkeerplaatsen voor vergunninghouders, op bepaalde tijden, ook opengesteld voor betaald parkeren.

Het gaat om de volgende locaties:

* Parkeerstrook met 16 vakken in het gedeelte van de Maastrichterweg aan de kerkzijde (tegenover huisnummers 3 t/m 17).
* Het gedeelte van de Bakkerstraat, vanaf de Markt tot aan de kruising met De Hofnar, aan de zijde van de even huisnummers. Het gaat hier in totaal om 13 parkeervakken.

Tijden en tarieven betaald parkeren
Betaald parkeren op beide locaties kan vanaf 16 augustus op:
* maandag van 13.00 tot 18.00 uur en op

* dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur.

Buiten deze uren en op zaterdag en zondag mag in deze gebieden dus alléén geparkeerd worden door vergunninghouders. Vergunninghouders mogen hier vanzelfsprekend ook parkeren op de tijden dat deze locaties zijn opengesteld voor betaald parkeren.

De parkeertarieven zijn hier gelijk aan die op de centrumterreinen, dus EUR 0,60 voor het 1e uur en vervolgens EUR 1,30 per uur. Maximale parkeertijd is 4 uur. Er is zowel aan de Bakkerstraat als aan de Maastrichterweg een parkeerautomaat geplaatst in het midden van de parkeerstrook. Parkeerders kunnen betalen met muntgeld, chipknip, de Yellowbrickkaart of via SMS- of belparkeren (mits hiervoor aangemeld). Op de parkeerautomaat staan, naast de tarieven, ook de dagen en tijden vermeld waarop betaald parkeren is toegestaan.

Algemene gehandicaptenparkeerplaatsen
Er zijn twee nieuwe algemene gehandicaptenparkeerplaatsen aangelegd nabij de Markt. Ze bevinden zich op de kop van de Maastrichterweg, direct naast de Nicolaaskerk. Automobilisten in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart mogen hier gratis parkeren.