Gemeente Barneveld


Afronding Ovatonde Valkseweg

Vanaf maandag 16 augustus worden de werkzaamheden voor de aanleg van de Ovatonde Valkseweg/Hessenweg/Dr. Willem Dreeslaan hervat. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot eind september duren.

Vakantieopenstelling

Tot aan de bouwvakvakantie is er door de aannemer Van de Haar Infra B.V. uit Wekerom gewerkt aan de aanleg van de nieuwe Rietberglaan (ontsluiting Meerwaarde e.d.) en de ovatonde (Valkseweg/Hessenweg/Dr. Willem Dreeslaan). De nieuwe infrastructuur, inclusief de tijdelijke aansluitingen is voor de vakantie opengesteld voor het verkeer.

Hervatten van de werkzaamheden

Vanaf maandag 16 augustus a.s. worden de werkzaamheden weer hervat. Als eerste wordt de aansluiting Valkseweg vanuit het bedrijventerrein De Valk definitief gemaakt. De bestaande rijbaan wordt hiervoor gedeeltelijk verwijderd en de nieuwe aansluiting gerealiseerd. Deze werkzaamheden duren circa 3 weken. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid door het bedrijventerrein De Valk.

Aansluitend hierop wordt de bestaande rotonde Valkseweg/Dr. Willem Dreeslaan aangepast en opgenomen in de ovatonde. Hiervoor wordt het verkeer ter plaatse omgeleid. Ondertussen worden er ook werkzaamheden door de nutsbedrijven uitgevoerd. De totale werkzaamheden duren naar verwachting tot 24 september 2010.

Afwerking

De gemeente maakt momenteel ook een ontwerp voor de invulling van het middeneiland van de ovatonde. Deze werkzaamheden worden later dit jaar uitgevoerd. De definitieve afwerking van de Rietberglaan zal afhangen van de bouw en opleving van de Meerwaarde. De planning is dat deze definitieve afwerking in het voorjaar / zomer 2011 zal plaats vinden.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande kunt u contact opnemen met dhr.

Bouwmeester van de afdeling Vastgoed en Infrastructuur, telefonisch bereikbaar onder nummer (06) 53638432.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl