KNHS

KNHS/KWPN Kampioenschap Jonge Eventingpaarden krijgt vervolg 8 juni 2010

ERMELO (KNHS/KWPN) - Tijdens de KWPN Paardendagen (16 t/m 20 augustus 2010) organiseert het KWPN samen met de KNHS voor de tweede maal het kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden op het KNHS-centrum in Ermelo.

De paarden moeten een dressuurtest afleggen, zoals deze ook gevraagd wordt bij het kampioenschap voor vierjarige dressuurpaarden tijdens de KWPN Paardendagen. Vervolgens moet er een springparcours op B-L niveau en een terreinproef (niveau B-L) afgelegd worden, waarbij de kwaliteit van de galop en de aanleg om natuurlijke hindernissen te overwinnen belangrijke beoordelingscriteria zijn. De combinatie moet L-springen of L-eventing startgerechtigd zijn om mee te kunnen doen. Bij een te grote deelname is het mogelijk dat er een selectiemoment wordt gehouden voorafgaand aan het kampioenschap.

De wedstrijd is open voor merries, ruinen en hengsten die in het jaar van het kampioenschap de leeftijd van vijf jaar bereiken en geregistreerd zijn in het veulenboek, het register A, het register B (met een KWPN geregistreerde vader of een bij het KWPN erkend stamboek geregistreerde rijpaardvader of Engels volbloedvader), of het stamboek van het KWPN, het KWPN-NA of het NRPS grote maat. Bij het NRPS geregistreerde paarden moeten vanaf de geboorte bij dit stamboek geregistreerd zijn. KWPN en NRPS goedgekeurde hengsten, geboren in 2005, worden zonder aan bovenstaande voorwaarden te voldoen toegelaten tot het kampioenschap.

Het complete vraagprogramma is vanaf 1 juni te vinden op de websites van de KNHS en het KWPN. Hier is tevens vanaf 1 juni een inschrijfformulier te downloaden. Op maandag 16 augustus starten de KWPN Paardendagen met dit kampioenschap. Net als in 2009 wordt dit kampioenschap mede mogelijk gemaakt door de Verenigde Sportpaardenhandel Nederland (VSN).