Gemeente Baarn

Asfaltwerkzaamheden De Geerenweg
Gaten in de Geerenweg

Vanaf maandag 16 augustus wordt er gewerkt aan het asfalt op de De Geerenweg. Het gaat om een stuk van circa één kilometer vanaf de rotonde bij de BP in de Eemweg tot aan de flats van de Schaepmanlaan. Er zitten een aantal gaten in de bovenste laag. In de afgelopen winter zijn deze gaten ontstaan en door de lange duur van de vorstperiode zijn de gaten versneld groter geworden. Daarom wordt de bovenste laag van het asfalt over de hele breedte vervangen door een nieuwe laag. Aan de wegbreedte en de indeling van de De Geerenweg verandert niets.

Tijdens de werkzaamheden wordt het werkterrein afgezet. Voor het doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt een omleidingroute ingesteld. Deze route wordt met borden aangegeven en loopt in beide richtingen over de Eemweg, Eemstraat, Brink, Eemnesserweg, Plataanlaan en de Goeman Borgesiuslaan. Het Sportpark en Eemland Wonen blijven bereikbaar via de Rembrandtlaan en de Johannes Vermeerlaan. De zijwegen die aan het werkgebied grenzen worden aan de kant van de De Geerenweg afgesloten. Het eventuele éénrichting verkeer in deze straten wordt tijdens het werk opgeheven. Al deze straten zijn dus slechts van één kant bereikbaar! Aangezien keren in een aantal van deze straten onmogelijk is attenderen wij u op het feit dat u er dan achteruit weer uit moet rijden. Daarom is het verzoek aan de bewoners om een parkeerplaats in de omgeving te zoeken. Het fietspad en het voetpad langs de De Geerenweg blijven gedurende de gehele periode toegankelijk voor fietsers.

Omdat de weg vrij van verkeer is worden er gelijktijdig met dit werk snoeiwerkzaamheden aan de aanwezige populieren uitgevoerd. Het streven is dat alle werkzaamheden uiterlijk 3 september zijn afgerond.