Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 05-08-2010

AVRO TRAKTEERT KIJKERS OP UNIEKE BEELDEN VAN TOON HERMANS

Populaire komiek deze zomer weer terug bij de mensen thuis

Van 16 augustus tot en met 6 september brengt de AVRO iedere maandag bijzondere fragmenten uit de onemanshows van Toon Hermans. In de uitzendingen zullen veel hoogtepunten uit het werk van Toon te zien zijn. De nostalgische beelden zijn een must voor iedereen die Toon Hermans een warm hart toedraagt.

Toon Hermans was de eerste in Nederland die urenlang alleen op het toneel stond in een onemanshow. Met zijn luchtige troostelijke liedjes en praatjes liet hij mensen onvergetelijk lachen. Hierbij sprak hij rechtstreeks tot de harten van de mensen, in alle lagen van de bevolking en alle uithoeken van het land. Toon Hermans werd Nederlands populairste artiest, die zorgde voor verlaten straten wanneer zijn shows in de huiskamers werden vertoond.

De AVRO zendt de compilaties van de onemanshows uit in aanloop naar het AVRO Muziekgala: Tribute Toon Hermans. In 2010 is het tien jaar geleden dat Toon Hermans is overleden. In het AVRO Muziekgala: Tribute Toon Hermans brengen de Stichting Toon en de AVRO samen een hommage aan Toon Hermans. Diverse populaire artiesten zingen op zondag 5 september op het plein van Sittard liedjes van Toon. De AVRO zendt het concert op 11 september om 20.10 uur uit op Nederland 2. De presentatie is in handen van de Limburgse Chantal Janzen. Cornald Maas neemt de backstage verslaggeving voor zijn rekening.

Toon Hermans: maandag 16, 23, 30 augustus en 6 september om 20.55 uur op Nederland 2.

---