Ingezonden persbericht


Wateringen, 15 augustus 2010

WATERPOP 2010 WAS ÉÉN GROOT FEEST!

Zaterdag 14 augustus was het goed vertoeven in het Hofpark. Alle ingrediënten voor een mooie festivaldag waren aanwezig: een stralend zonnetje in de lucht, live muziek, straattheater, lekker eten & drinken en een gezellige festivalmarkt. Ruim 24.000 bezoekers kwamen een kijkje nemen in het Hofpark in Wateringen. Kortom: de 33e editie van Waterpop was een succes!

De dag begon met een optreden van Dirk Scheele & band, erg populair onder de jongste Waterpopbezoekers zo bleek. Voor aanvang stroomde het terrein namelijk al vol met een hele hoop kinderen en hun papa's en mama's die vervolgens allemaal enthousiast meezongen en dansten op de vrolijke muziek. Een mooi begin! Daarna was het tijd voor The Upstairs, winnaar van bandcompetitie Waterproof. Zij maakten na hun optreden plaats voor de mooie luisterliedjes van Blaudzun en de harde rock van de Duitse band Dse.

Halverwege de middag werd het steeds drukker in het Hofpark. Go Back To The Zoo vermaakte het publiek met hun hits Electric en Hey DJ. Achtereenvolgend speelden Pure Reason Revolution, Bluegrass Boogiemen en genoten de mensen in het zomerzonnetje van de reggae van Irieginal Abraham. De op het laatste moment geboekte band Joana & The Wolf rockte van het podium af. Ook The Deaf wist het publiek plat te spelen met hun snoeiharde rock 'n roll, waarna de strakste band van het land het stokje over nam.... Peter Pan Speedrock is een sensatie om naar te kijken! Hun mascotte 'Dikke Dennis' is een belevenis op zich.

Langzamerhand liep de avond op haar einde en waren er nog maar twee bands te gaan. De muziek van de Londense band Saint Jude viel in de smaak bij het Waterpoppubliek. De mooie zangeres verblufte het publiek met haar opvallende stem. De Britse Ska-rock van Buster Shuffle zorgde voor een swingend einde van Waterpop 2010. Alle bezoekers dansten mee!

Tussen de muziek door maakte het spectaculaire straattheater het terrein onveilig. De grappige tampony's van Trio Hysterica, blauwkoppige Aliens en Samurai vechters wisten de aandacht van het publiek te trekken. De dames van het Mobiele Naaiatelier hebben heel wat t-shirts en tassen van jonge en oude Waterpoppers opgevrolijkt met leuke stofjes en andere frutsels.

Al met al was het een Waterpop dat vele hoogtepunten kende. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door de meer dan 430 enthousiaste vrijwilligers en natuurlijk de vele Waterpopbezoekers. Dat belooft wat voor volgend jaar! Wil je ook nog even nagenieten van deze waterpopeditie? Kijk dan op www.waterpop.nl voor foto's, verslagen en filmpjes.


---

Foto: een vol Hofpark tijdens Go Back To The Zoo, door Henno van der Helm (gaarne vermelden bij plaatsing van de foto).

Noot voor redacties