Politie Hollands Midden

Gouda - Politie Gouda houdt 18-jarige aan voor afpersing

Gouda, 16-08-2010 o De politie heeft donderdag 12 augustus omstreeks 14.30 uur een 18-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van afpersing van een 15-jarige plaatsgenoot.

Omdat er mogelijk meer personen zijn afgeperst vraagt de politie hen dringend alsnog aangifte te doen.

De politie kreeg onlangs een aangifte binnen dat er sinds half juli een afpersing gaande was. De dader wilde waardevolle spullen van het slachtoffer. Als hij die niet zou krijgen, dreigde hij de 15 jarige scholier iets aan te doen. De politie heeft de zaak onmiddellijk in behandeling genomen en kon de Gouwenaar donderdag op heterdaad aanhouden toen er waardevolle spullen overhandigd zouden moeten worden.

De 15-jarige jongen had de 18-jarige ontmoet bij een middelbare school. Hij maande de 18-jarige naar de Willem Vroesentuin te komen. Daar aangekomen moest hij mee op de scooter en na een stukje rijden, moest de jongen zijn zakken leeghalen en pakte de 18-jarige man zijn telefoon af. Een paar weken later kwam de jongen de man weer tegen en de dader dreigde dat hij binnen korte tijd weer iets waardevols van de jongen wilde hebben. Toen hij uiteindelijk een sieraad had overhandigd die later niets waard bleek, pakte de verdachte de identiteitskaart van de jongen en maande hem iets waardevols af te geven. Nadat het slachtoffer zijn afpersing aan familieleden had verteld werd de politie ingeseind. De districtschef van Gouwe IJssel, Paul van Musscher benadrukt dat het belangrijk is om criminelen die zich bezighouden met laffe zaken als afpersing gepakt moeten worden. "Wij pikken dit soort praktijken niet. Een jonge man die zoiets doet, kan dit niet ongestraft doen.

Meld Misdaad Anoniem Omdat er mogelijk meer personen zijn afgeperst vraagt de politie hen dringend alsnog aangifte te doen. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: je blijft onbekend maar de dader kan wel gestraft worden voor zijn daden. Het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem is 0800-7000.