Ingezonden persbericht


SEKS MET NIEUWE PARTNER IS BETER!

Baarn, 16 augustus- Bijna de helft van de 50-plussers die een nieuwe liefde vindtt, ziet tegen de eerste vrijpartij op. Maar volgens de cijfers is dat nergens voor nodig, want de meesten vinden de seks met de nieuwe partner beter dan die met de oude partner. Blijkt uit een onderzoek van Plus Magazine.

Herkansing
De meeste ondervraagden (72%) hadden een verbintenis van twintig jaar of langer achter de rug. Een kwart vond binnen een jaar een nieuwe partner. Maar voor de meesten duurde het langer: vaak één tot drie jaar (37%). De rest vond de nieuwe liefde na vier tot zes jaar (19%) of heeft zelfs meer dan zes jaar gewacht op een herkansing in de liefde (20%). Toen die nieuwe liefde er eenmaal was, ging het bij de meesten snel. Ruim 53% vrijde binnen een maand. Anderen deden het rustiger aan. Ruim 40% wachtte tussen de één tot zes maanden voordat ze seks hadden.

Opluchting
Bijna de helft (48%) zag die eerste vrijpartij met angst en beven tegemoet. Ze waren vooral bang voor een teleurstelling (45%) of vreesden dat de herinnering aan hun vorige partner hen parten zou spelen (25%). Sommigen schaamden zich voor hun lichaam (15%), vooral voor het niet meer zo strakke lijf. Die vrees verdween als sneeuw voor de zon, toen ze eenmaal aan het vrijen waren. Voor verreweg de meesten (70%) is de seks met de nieuwe partner beter dan die met de oude partner. Er zijn minder remmingen, het stel heeft samen meer ervaring en lichamelijk 'klikt' het beter dan vroeger. Er is meer tederheid, aldus een aantal lezers, en ook meer liefde. Tijdens een langdurige relatie raakt je eigen seksualiteit verweven met die van je partner. Als je dan met een ander gaat vrijen, leer je ook jezelf opnieuw kennen, zo ondervond 86%. Ze ontdekten nieuwe kanten van zichzelf, zoals tederheid en spontaniteit. En tot slot: meer dan de helft (53%) vrijt met de nieuwe liefde vaker dan vroeger.

Het onderzoek werd gehouden onder 257 50-plussers die of door echtscheiding (60 %) of door overlijden (40%) alleenstaand waren geworden.




Ingezonden persbericht