Getronics

Persbericht 02

Zoetermeer, 16 augustus 2010

GETRONICS BENOEMT MARK COOK TOT ALGEMEEN DIRECTEUR UK

Getronics, de toonaangevende internationale ICT-dienstverlener, heeft vandaag bekendgemaakt dat Mark Cook is benoemd tot algemeen directeur en tevens toetreedt tot de raad van bestuur van Getronics UK and Ireland.

In deze functie rapporteert Mark aan de Executive Vice President van Getronics International, Andreas Ziegenhain, en is hij verantwoordelijk voor groeistimulering en dienstverlening door Getronics aan een keur van gerenommeerde klanten uit allerlei bedrijfstakken.

Met 25 jaar ervaring binnen de IT-sector heeft Mark een staat van dienst waarin het bevorderen van omzetgroei bij nieuwe en bestaande klanten centraal staat. Een sterke betrokkenheid bij de klant en klanttevredenheid staan bij hem hoog in het vaandel. Zijn ervaring met bedrijfstransformatie heeft hij opgedaan bij hoog aangeschreven organisaties in zowel de private als de publieke sector, waar een stapsgewijze resultaatverbetering nodig was.

Mark Cook bekleedde eerder functies als Chief Operating Officer bij Steria UK, Commercial Business Director bij Xansa, Managing Director en Head of Consulting bij Druid UK. Mark, die een achtergrond heeft als accountant, heeft in de VS, Europa en Azië gewoond en gewerkt.

Andreas Ziegenhain, Executive Vice President van Getronics International gaf het volgende commentaar: 'Ik ben zeer verheugd dat Mark toetreedt tot Getronics in deze functie. De Britse markt blijft een belangrijke pijler van onze algemene internationale groeistrategie voor werkplekdienstverlening. Mark gaat zijn ervaring dan ook aanwenden om de bijdrage van de Britse activiteiten aan Getronics als geheel te verbeteren en verder te ontwikkelen.'

Marks reactie: 'Ik ben opgetogen dat ik in deze spannende tijden tot Getronics kan toetreden. Getronics biedt haar lokale klanten een enorme wereldwijde reikwijdte in combinatie met een diep en breed scala aan capaciteiten. Met haar deskundigheid op het gebied van werkplekbeheer kan de onderneming haar klanten een echte prestatieverbetering bieden. Ik verheug me er ook op om de relaties die tot dusver de kern van de activiteiten hebben gevormd verder te ontwikkelen.'

OVER GETRONICS

Met een wereldwijde omzet van 2,08 miljard euro in 2009 en circa 13.000 medewerkers (FTE) per HY 2010 is Getronics de grootste ICT-dienstverlener in de grootzakelijke markt van de Benelux en een toonaangevende speler wereldwijd.

Als expert in werkplekdienstverlening, connectiviteit, datacenters en adviesdiensten helpt Getronics organisaties en hun medewerkers beter te presteren. Getronics beschikt hiervoor over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT-diensten voor de grootzakelijke markt en werkt op basis van zijn unieke Global Service Delivery Model waardoor klanten over de wereld verzekerd zijn van integrale dienstverlening van een consistente kwaliteit.

Sinds 23 oktober 2007 maakt Getronics deel uit van KPN, de grootste aanbieder van telecommunicatiediensten in Nederland. Met de samenvoeging van Getronics en de ICT-activiteiten van KPN is de grootste ICT-dienstverlener van de Benelux een feit. Binnen KPN is Getronics het label voor alle ICT-diensten aan de grootzakelijke markt. Door de overname beschikt Getronics over meer financiële slagkracht, stabiliteit en innovatievermogen. Hiermee is Getronics goed gepositioneerd om zijn positie als marktleider in ICT-dienstverlening wereldwijd te versterken.

Media contact: