Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Samenwerking thema laatste ART-on-a-BOX kunstcontainer

Amsterdam, 16 augustus 2010 - Tijdens Sail 2010 zal de 12e en laatste zeecontainer van ART-on-a-BOX worden beschilderd door een Amsterdamse én een Rotterdamse kunstenaar. ART-on-a-BOX is een project van de Ter Haak Group en Haven Amsterdam en begon tijdens de vorige Sail in 2005. Toen werd de eerste container beschilderd, in Delfts blauw, door kunstenaar Hugo Kaagman. Doel van ART-on-a-BOX is de aandacht te vestigen op Amsterdam als containerhaven. Het bijzondere van het project is dat de containers gewoon dienst doen voor goederenvervoer en dus de hele wereld over varen. De beschilderde containers hebben diverse thema's. Zo is er bijvoorbeeld één over Rembrandt van Rijn, één met cacao als thema en één die gaat over het samenwerken tussen verschillende culturen in de Amsterdamse haven. Tot nu toe werden de containers altijd beschilderd door Amsterdamse kunstenaars, maar voor de 12e en laatste is gekozen voor een Amsterdams/Rotterdams duo, Robert Vorstmann en Niels Smits van Burgst. Dit om de samenwerking tussen de beide havens te symboliseren. De onthulling van deze laatste container is te zien tijdens Sail 2010, op zaterdagmiddag 21 augustus om 16 uur op de Verbindingsdam. Daar zullen ook de andere elf beschilderde containers van ART-on-a-BOX worden tentoongesteld. Voor een voorproefje kunt u alvast kijken op www.artonabox.nl

Over CCA

CCA houdt zich sinds 1978 bezig met de verkoop, verhuur en leasing van nieuwe en gebruikte containers. Vrijwel elk type is uit voorraad leverbaar: zee- en opslagcontainers, koel- en cabincontainers, milieu- en offshorecontainers. Bovendien produceert de eigen fabriek in Roemenië (Container Factory Iasi) nieuwe containers. Onder de merknamen HUURBOX® en KOELBOX® verhuurt CCA verschillende typen containers en reefers (koelcontainers).

CCA is als containerleverancier uitgegroeid tot een van de Europese markleiders. CCA zorgt voor wereldwijd transport van zowel volle als lege containers en heeft voorraadhoudende depots in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Tot de klanten behoren onder andere rederijen, verladers, expediteurs, transporteurs, aannemers, bouwbedrijven, verhuisbedrijven, installateurs, gemeenten, defensie, hulporganisaties, handelaren, verhuurbedrijven en particulieren.

Over de Ter Haak Group

Het Amsterdamse familiebedrijf, de Ter Haak Group, is sinds 1911 gevestigd in en rondom de Amsterdamse haven. Het concern bestaat uit een combinatie van een aantal hooggespecialiseerde havenbedrijven. Ingrediënten als moderne faciliteiten, vakmensen, een optimale bereikbaarheid, familietraditie en betrokkenheid hebben ertoe geleid dat de Ter Haak Group één van de snelst groeiende bedrijven in het Amsterdamse Havengebied is.

Einde persbericht. Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht