Ingezonden persbericht


Persbericht

Marxman genomineerd door Sport & Zaken voor beste adviestraject

Amersfoort, 16 augustus 2010 - Marxman Advocaten uit Amersfoort is genomineerd voor de Adviestrofee van de Stichting Sport & Zaken (www.sportenzaken.nl). Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de organisatie die het meest impactvolle adviestraject bij een sportorganisatie heeft begeleid.

Sport & Zaken streeft naar het duurzaam versterken van Nederlandse sportbonden en sportverenigingen. De stichting matcht vraagstukken van sportorganisaties die zelf niet de middelen of mankracht beschikbaar hebben, met een adviseur uit het bedrijfsleven die zijn kennis kosteloos ter beschikking stelt. Per jaar worden er ongeveer 45 adviestrajecten uitgevoerd. Met de Adviestrofee wil Sport & Zaken laten zien hoe groot de waarde van extern advies kan zijn voor een sportorganisatie.

Fight Right Keurmerk
Marxman Advocaten is genomineerd voor haar advies aan de Koninklijke Nederlandse Krachtsport & Fitness Federatie (KNKF). Marxman heeft voor hen het Fight Right Keurmerk opgesteld. Het keurmerk is voor vechtsportclubs een middel om zich kwaliteitsvol te onderscheiden en om zich professioneel en maatschappelijk te positioneren. Bovendien levert het keurmerk voor ouders een onderscheidend vermogen op om hun kind naar een sociaal en fysiek veilige 'goedgekeurde' vechtsportomgeving te sturen. Na introductie van het keurmerk in maart 2010 zijn momenteel ruim twintig verenigingen die dit keurmerk hebben ontvangen.

De afgelopen jaren voerde Marxman verschillende projecten uit voor sportbonden en sportverenigingen die voortgekomen zijn uit de samenwerking met Sport & Zaken. De projecten variëren van het actualiseren van statuten en huishoudelijk reglement tot het opstellen en verbeteren van contracten en vastleggen van samenwerkingsvormen.

Winnaar Advies Trofee
Op 30 september aanstaande bepaalt een professionele jury, onder leiding van oud-topschaatser Erben Wennemars, welke organisatie het meest impactvolle adviestraject heeft begeleid. De andere genomineerde adviseurs zijn: Atos Consulting, Boer & Croon InterMaat, TVM, Twynstra Gudde en VolkerWessels. Tijdens de Sport & Zaken Relatiedag op 21 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt en de trofee uitgereikt aan het adviserende bedrijf.


- - einde persbericht - -

Over Marxman Advocaten
Marxman Advocaten uit Amersfoort richt zich op begeleiding en advisering op strategisch niveau, het geven van op maat trainingen en procesbijstand. Het kantoor is een sterke speler in de regio, met een internationale focus. Marxman kiest voor branche- en klantgericht ondernemen vanuit de visie dat bedrijven advocaten willen die zich verdiepen in de klantorganisatie, meedenken en proactief zijn. De kern is te komen tot een vernieuwende aanpak die resulteert in de beste oplossing voor de klant. Specialisaties zijn: Arbeid & Organisatie, Ondernemingen, Vastgoed & Overheid, Gezondheidszorg, Bank & Effecten, Credit Management, Insolventie, Intellectueel Eigendom & ICT, Sport & Leisure en Internationale Betrekkingen. Tot de klantenkring behoren middelgrote en grote ondernemingen, (semi) overheden en non-profit organisaties verspreid over Nederland. Wereldwijd kan Marxman klanten terzijde staan in samenwerking met haar buitenlandse kantoren van het Consulegis-netwerk. Op het gebied van onder meer ruimtelijke ontwikkeling, aanbesteden, veiligheid en gezondheid is Marxman nauw betrokken bij overheidsprojecten. Het kantoor maakt tevens deel uit van het Legal Network van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en van Sport & Zaken en participeert in het 'Goud op de werkvloer' initiatief van Sport & Zaken, Randstad en NOC*NSF. Meer informatie: www.marxman.nl. ­­­­­­­­­­

---




Ingezonden persbericht