KRO

Live Aid-organisator Midge Ure (Ultravox) te gast in KRO's Theater van het Sentiment

Uitzenddatum: 16/08/2010

Deze hele maand gaat KRO's Theater van het Sentiment in iedere voorstelling terug naar een zomer van toen. Vanaf een camping, ergens in Nederland, herleeft een zomer uit de jaren '60, '70, '80 of '90.

Op maandag 16 augustus komt de zomer van 1985 opnieuw tot leven. In die zomer vindt het mega-evenement Live Aid plaats. Een live op tv uit te zenden reeks concerten vanuit 8 verschillende stadions, met Londen en Philadelphia als basis. Internationale topartiesten als Phil Collins, Sade, U2, Queen en David Bowie verzorgen de optredens. De concerten worden georganiseerd als benefiet voor Ethiopië, waar hongersnood heerst.

Organisatoren zijn Bob Geldof van The Boomtown Rats en Midge Ure, zanger van de band Ultravox. Midge Ure is te gast in het Theater van het Sentiment en vertelt over de voorbereiding en verloop van wat een legendarisch festival zou worden, zijn carrière bij Ultravox en over wat hij nu doet in de muziekwereld.

Presentatie: Stefan Stasse

Theater van het Sentiment, iedere maandag tot en met donderdag, een tijdreis naar toen van 20.00 uur tot 23.00 uur bij de KRO op Radio 2.