Vertrek Bloemenveiling: einde Vlooienmarkt Venlo


VENLO, 20100816 -- Dit najaar zal de bloemenveiling te Venlo definitief uit de hallen van FloraHolland vertrekken en haar activiteiten in Duitsland voortzetten. Het vertrek van de bloemenveiling betekent mogelijk ook het einde van de op zondag in de hallen van FloraHolland gehouden vlooienmarkten Venlo.

"Toegezegd is dat de hallen op zondag, 24 september en 31 oktober 2010 (eventueel 28 november 2010), nog beschikbaar zijn voor de organisatie van de inmiddels bekende Vlooienmarkt van Venlo" aldus Foppe ten Broek. Samen met zijn vrouw Siena organiseert hij deze vlooienmarkten die alleen al het afgelopen seizoen van heinde en verre bijna 20.000 bezoekers trok.

Ten Broek heeft er alle begrip voor dat FloraHoland uit bedrijfseconomische redenen kiest voor het niet langer doorzetten van de Vlooienmarkt Venlo, maar vindt het vertrek toch bijzonder spijtig. "Vooral ook omdat de organisatie bijzonder tevreden is over de samenwerking".

Van maand tot maand zal na 31 oktober, de dag waarop de bloemenveiling dus is vertrokken, worden bezien of een voorzetting van de Vlooienmarkt Venlo mogelijk blijft. Verdere mededelingen daarover kan men lezen op de website www.vlooienmarktvenlo.nl

"Overigens is een mogelijk einde van de Vlooienmarkt Venlo niet alleen negatief", aldus Ten Broek, "omdat het de basis heeft gelegd voor een innoverend idee, waarbij winkeliers hun nieuwe artikelen, of bijvoorbeeld showroommodellen, in de etalage kunnen zetten op internet: http://www.outletkoop.nl " Er doen al meer dan honderd winkeliers mee, het streven is erop gericht duizend winkeliers te werven, daarmee het grootste outlet op internet vormend.