Ingezonden persbericht



Tilburg, 22 juli 2010

Chris van Koppen nieuwe directeur brabants kenniscentrum kunst en cultuur

Chris van Koppen (1954) wordt per 16 augustus 2010 directeur van het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc).

Historicus Chris van Koppen is circa dertig jaar in verschillende functies in de uitgeversbranche werkzaam geweest, waarvan een lange periode als uitgeefmanager en lid van het managementteam van Inmerc bv in Wormer. Momenteel opereert hij als zelfstandig uitgever vanuit Zaandam. Bij Inmerc was hij commercieel verantwoordelijk voor de contacten met bijvoorbeeld het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum Roermond en de Nederlandse Museumvereniging, De afgelopen jaren realiseerde hij uitgaven in opdracht van of in samenwerking met ondermeer Stichting Nijmeegse Kunsthistorsiche Publicaties, National Geographic, Slow Food Nederland, Kasteel Groeneveld, Havenbedrijf Rotterdam, de Provincie Overijssel en het Eindhovense Catharina-Ziekenhuis.

Een belangrijke opdracht voor Chris van Koppen is het bkkc verder strategisch te positioneren en de specifieke doelgroepen -makers en kunstinstellingen, overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven- goed te bedienen, met als doel de professionele kunsten in Noord-Brabant te versterken en de innovatie van de culturele infrastructuur te bevorderen.

Chris van Koppen is de opvolger van drs. Thea van den Bergh; zij is vanaf 1 september 2008 interim-directeur bij het bkkc en vervult deze functie tot 1 september aanstaande. Thea van den Bergh heeft in deze periode de fusie van de vier provinciale steunfunctie instellingen voor beeldende kunst, film, letteren en muziek naar één organisatie voor alle professionele kunstdisciplines -inclusief theater en dans, en vormgeving en architectuur- vormgegeven. Tijdens deze interim periode zijn de benodigde voorwaarden ingevuld voor een toekomstig succesvol opereren van het bkkc, ook met het oog op haar rol in het kader van Brabant 2018.


---