Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl


Amersfoort: 5 augustus 2010

NATIONALE TENNIS KAMPIOENSCHAPPEN IN AMSTELVEEN

Van maandag 16 tot en met zondag 22 augustus worden op de tennisbanen van tennispark De Kegel in Amstelveen de Nationale Tennis Kampioenschappen (NTK) gespeeld. In Amstelveen strijden in totaal zestien dames en zestien heren in het enkelspel om de nationale titel. Zojuist is bekend gemaakt welke tien dames en heren zich rechtstreeks geplaatst hebben voor het hoofdtoernooi. Naast het enkelspel wordt ook gespeeld in het dames-, heren- en gemengddubbelspel.

Rechtstreeks geplaatste spelers enkelspel
(3)Richel Hogenkamp - Doetinchem
(4) Kiki Bertens -Wateringen
(7) Nicole Thyssen - Naaldwijk
(9) Olga Kalyuzhnaya - Berlicum
(14) Leonie Mekel - Leidschendam
(17) Lisanne van Riet - Vessem
(19) Lesley Kerkhove - Zierikzee
(20) Esther Vermeulen - Smilde
(21) Cindy Burger - Volendam
(22) Kelly de Beer - Amsterdam

(7) Bart de Gier - Zwaag
(9) Mark de Jong - Rotterdam
(11) Jasper Smit - Volendam
(12) Peter Lucassen - Vught
(14) Miliaan Niesten - Eindhoven
(16) Arko Zoutendijk - Delft
(17) Remi Groenendaal - Amsterdam
(18) Michel Koning - Oosthuizen
(20) Justin Eleveld - Enschede
(22) Frank Clausing -Wemeldinge
( ) = KNLTB Ranglijstpositie per 4 augustus 2010

Bovenstaande tien spelers en speelsters worden op basis van hun positie op de KNLTB Ranglijst direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. De beste vier dames en heren van het kwalificatietoernooi, dat op maandag 16 en dinsdag 17 augustus wordt gespeeld, plaatsen zich eveneens voor het hoofdtoernooi. Ook neemt de kampioen van de REAAL Nationale Jeugd Kampioenschappen tot en met 18 jaar bij zowel de meisjes als jongens deel aan de NTK. De REAAL NJK vinden de week voorafgaand aan de NTK plaats. De laatste plek in het hoofdtoernooi wordt vergeven door middel van een wildcard.

Dubbelspel
In het dames-, heren- en gemengddubbelspel komen 16 koppels in actie. Voor elke categorie zijn 3 wildcards beschikbaar. De overige 13 koppels worden geaccepteerd op basis van hun positie op de KNLTB Ranglijst. De inschrijving voor deze categorieën is nog open. Twee wildcards zijn al toegekend door de KNLTB. Brenda Schultz-McCarthy en Jainy Scheepens spelen samen het damesdubbelspel. Bij het herendubbelspel is een wildcard toegekend aan Jasper Smit en Michel Koning.

Speeltijden
Van maandag tot en met woensdag wordt er gespeeld vanaf 10.00 uur. Op de overige dagen beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. De damesfinale en de gemengddubbelfinale worden gespeeld op zaterdag 21 augustus. Op zondag 22 augustus staan de herenenkel-, damesdubbel- en herendubbelfinale op het programma. De toegang is op alle dagen gratis.

Loting
De loting voor het herenenkelspel en damesenkelspel vindt plaats op dinsdag 17 augustus om 17.30 uur in het clubhuis van tennispark De Kegel in Amstelveen. Kijk hier voor meer informatie over de NTK.