Politie Utrecht


Persberichten Utrecht stad, 09.40 uur

Utrecht, 16-08-2010

Rijden op gestolen scooter

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee personen aangehouden, omdat zij zonder helm en rijbewijs op een gestolen scooter reden.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 16.10 uur twee personen zonder helm op een scooter over de Oudenoord rijden. Bij het zien van de politie ging het tweetal er vandoor. Na een korte achtervolging konden de jongens, 15 en 18 jaar beiden uit Utrecht, worden aangehouden. Uit onderzoek bleek, dat de scooter waarop het tweetaal reed, als gestolen gesignaleerd stond. De bestuurder was tevens niet in het bezit van een rijbewijs. De verdachten werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Auto in de sloot

UTRECHT In de nacht van zondag 15 op maandag 16 augustus belandde een bestuurder onder invloed met zijn auto in de sloot.

De politie kreeg rond 05.30 uur een melding, dat er een aanrijding op de Oude Vleutenseweg had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een 25-jarige man uit Maarssen aan. De man liet de agenten zijn auto zien die in de sloot lag. Over de toedracht was de bestuurder niet helder. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de man en lieten hem een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij onder invloed was. Op het bureau wees de ademanalyse 225 ug/l uit. De Maarssenaar bleek een beginnend bestuurder te zijn. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur kon de man weer naar huis.

Mannen aangehouden

UTRECHT Op de Wijde Begijnestraat heeft de politie zondagavond twee personen aangehouden, omdat zij valse namen opgaven en mogelijk illegaal in Nederland verblijven.

Getuigen belden rond 23.50 uur naar de politie, omdat men zag dat twee personen lagen te slapen in een portiek aan de Wijde Begijnestraat. Ter plaatse troffen agenten twee jongens aan. Het tweetal had verschillende papieren op zak met verblijfsvergunningen van onder andere Spanje. Op het bureau werd duidelijk dat het twee jongens, van 14 en 19 jaar oud zonder vaste woon of verblijfplaats, waren. Omdat hun status onbekend was werden zij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Bestuurder met ontzegging aangehouden

UTRECHT Zondagavond heeft de politie op de Rijksstraatweg een bestuurder aangehouden, omdat hij met een rijontzegging reed.

Agenten surveilleerden over de Rijksstraatweg. Omstreeks 21.40 uur controleerden zij een bestuurder. De 32-jarige automobilist uit Vleuten bleek een rijontzegging te hebben. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier kreeg hij een proces-verbaal en kon daarna weer naar huis.