ProRail 16-08-2010

Nieuwe seinzaal post Roosendaal op plek gehesen

De nieuwe seinzaal van de verkeersleidingspost in Roosendaal van ProRail is vannacht door een enorme hijskraan op zijn plaats gehesen. De nieuwe zaal âzweeftâ middels een stalen constructie boven het bestaande gebouw waar de huidige seinzaal in is gevestigd. Dit gebouw was toe aan een uitbreiding en modernisering. Ondanks de verbouwing gaan de werkzaamheden in de post gewoon door zodat het treinverkeer er minimaal hinder van heeft.

De nieuwe stalen bovenbouw is de afgelopen maanden ter plaatse geassembleerd. Met een 500 tons kraan werd de 30 ton wegende constructie vannacht op zijn plek gehesen. Tijdens de hijswerkzaamheden moest de seinzaal uit veiligheidsoverwegingen een paar uurtjes worden ont-ruimd. Het is het enige moment tijdens de gehele verbouwing dat er even geen treinverkeer mogelijk was. Rond 4.55 uur zaten de treindienstleiders alweer op hun plek en kon het treinverkeer worden hervat.
Uitbreiding

Dankzij de uitbreiding zitten alle medewerkers van de verkeersleidingspost straks in één gebouw. Een gemoderniseerd gebouw dat weer voldoet aan de eisen van de tijd en waar het prettig werken is voor iedereen. Centrale plek is de seinzaal waar de treindienstleiders van ProRail zorgen dat de treinen veilig over het spoor kunnen rijden. Hier zitten ook de medewerkers van de reisinformatie die de omroepberichten op de stations verzorgen.