Politie Haaglanden


Persbrichten 16 augustus

Haaglanden, 16-08-2010

Man aangehouden na inbraak

Den Haag De politie hield zondag 15 augustus een 23-jarige man uit Polen aan op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Marktweg. Naar aanleiding van een melding gingen agenten ter plaatse poolshoogte nemen. Daar troffen zij de Poolse man aan, die volledig voldeed aan het opgegeven signalement. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Minderjarige op strooptocht

Den Haag Een 16-jarige jongen uit Gouda werd zondag 15 augustus rond 15.30 uur betrapt toen hij parfum wilde stelen uit een warenhuis aan de Wagenstraat. De beveiliging van het warenhuis hield de jongen in gaten en hield hem aan toen hij zonder te betalen de winkel wilde verlaten. Gearriveerde agenten namen de jongen mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de jongen nog meer spullen bij zich had die van diefstal afkomstig waren. De jongen is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Bewoner overloopt inbreker

Den Haag De 73-jarige bewoner van een huis aan de Noordweg stond zondag 15 augustus plotseling oog in oog met een inbreker. De man lag omstreeks 23.30 uur op de bovenverdieping van de woning te slapen toen hij wakker schrok van een harde klap. De man ging poolshoogte nemen en zag in zijn woning een geheel in het zwart geklede inbreker. Bij het zien van de bewoner ging de verdachte er vandoor. De politie heeft de identiteit van de inbreker nog niet kunnen achterhalen.

Vrouw dropt handgranaat in politiebureau

Den Haag Een 46-jarige Haagse kwam zondag 15 omstreeks 15.00 uur het politiebureau aan de Beresteinlaan binnenlopen met een handgranaat. De vrouw overhandigde het in plakband verpakte projectiel aan een medewerker met de mededeling dat zij iets van een patiënt had gekregen die vroeger in het leger had gezeten. Toen de politiemedewerker het pakketje goed bekeek, zag zij dat het een handgranaat betrof. De handgranaat is in afwachting van de Explosieven Opruimings Dienst op de binnenplaats bewaard. De granaat is later op de dag langs de A12 tot ontploffing gebracht.

Racefietsers vallen

Den Haag Twee racefietsers (25 en 47 jaar) uit Den Haag zijn zondagmiddag 15 augustus gewond geraakt toen zij op de Donau vielen. De mannen fietsten in een groep over het fietspad langs de Donau. Uit tegenovergestelde richting kwam een fietser met zijn hond. De racefietsers probeerden de fietser en zijn hond te ontwijken en botsten tegen elkaar aan en vielen op de grond. De 47-jarige man raakte gewond aan zijn hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis, de 25-jarige klaagde over zijn hand en in het ziekenhuis bleek dat zijn duim gebroken was.

Man aangehouden voor belediging

Leidschendam - Surveillerende agenten hielden zondag 15 augustus rond 20.30 uur een 55-jarige man op de Bruijnings Ingenhoeslaan aan. De man werd gecontroleerd omdat hij geen gordel droeg. Tijdens de controle kon de man tevens zijn rijbewijs niet laten zien. De man werkte niet mee en schold de agenten uit. Hierop werd de man aangehouden voor belediging. De man was niet van plan mee naar het bureau te gaan en verzette zich bij de aanhouding.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal)geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Motorrijder onderuit

Wassenaar - Een 45-jarige motorrijder raakte zondagavond 15 augustus omstreeks 18.15 uur op de Stoeplaan gewond bij een val met zijn motor. Door vuil op het wegdek verloor de man waarschijnlijk de grip op de weg. De man kwam in het prikkeldraad van een hek voor een woning terecht waardoor de man tevens gewond raakte aan zijn gezicht. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Mishandeling in het verkeer

Rijswijk Een 32-jarige Rijswijker reed zondag 15 augustus om 19.50 uur met zijn auto vanaf de Steenvoordelaan het Wethouder Hillenaarplantsoen op. Op dat moment kwam er vanaf de andere kant een personenauto, tegen de rijrichting in, aanrijden. Ter hoogte van de winkels stopte de spookrijder voor de andere auto. De spookrijder zou vervolgens uitgestapt zijn en naar de bestuurder van de andere auto zijn gelopen. Deze dacht dat de man hem wilde aanspreken en draaide het portier raam open. De spookrijder pakte plotseling de andere bestuurder door het raam heen bij zijn nek en trok aan zijn hoofd. Het slachtoffer werd daarbij ook geslagen. Door met zijn auto achteruit te rijden, slaagde het slachtoffer erin om zijn belager van zich af te schudden. Vervolgens stapte de spookrijder weer in zijn auto en reed weg. Het slachtoffer reed hem achterna en belde de politie. Toen de spookrijder kennelijk in de gaten kreeg dat hij werd achtervolgd, reed hij op zijn beurt het slachtoffer weer achterna. Deze reed snel naar een politiebureau en vlak bij dat bureau aangekomen ging de spookrijder er vandoor. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de recherche onderzoekt de zaak.

Man aangehouden met gestolen auto

Rijswijk Surveillerende agenten zagen op maandag 16 augustus omstreeks
01.10 uur een groene bestelbus rijden op de Geestbrug. Het kenteken van de bus kwam de agenten vreemd over waarop zij besloten de bestuurder en zijn bus te controleren. De bestuurder parkeerde de bus echter op de Cromvlietkade en ging er meteen rennend vandoor. De agenten controleerden de bestelbus en ontdekten dat er valse kentekenplaten over de originele kentekenplaten waren gehangen. Toen zij het originele kenteken natrokken, bleek dat de busvan diefstal afkomstig was. De bestuurder, een 20-jarige Hagenaar, kon snel in de omgeving worden aangehouden en is meegenomen naar een politiebureau.

Hangbuikzwijn aan de wandel

Nootdorp - Agenten troffen 15 augustus omstreeks 17.20 uur een hangbuikzwijn aan dat op de Langelandseweg wandelde. Volgens verhalen zwerft het dier zwerft al weken rond en zou al eerder gezien zijn in het Balijbos. Een dierenarts onderzocht het hangbuikzwijn op het politiebureau en constateerde dat het dier, buiten onderkoeling- en ondervoedingsverschijnselen, gezond was. De dierenbescherming zal het hangbuikzwijn ophalen en onder haar hoede nemen.

Veel te hard

Delft - Een 18-jarige man uit Honselersdijk reed zondag 15 augustus om 21.20 uur nogal hard met zijn bromfiets over de Krakeelpolderweg. Agenten controleerden de Honselersdijker, op de bromfiets zat een snelheidsmeter die niet werkte. Aan het bureau bleek de constructiesnelheid van de bromfiets veranderd te zijn naar 83 km/uur. Het kenteken bewijs werd ingevorderd.