Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Bedreiging en belediging agent: duo opgepakt

Publicatiedatum: 16-8-2010 10:35:45

ARNHEM - Op het Velperplein in Arnhem heeft de politie zondagochtend 15 augustus twee Nijmegenaren opgepakt nadat ze een agent hadden bedreigd met geweld en beledigd. De agenten controleerden in de vroege ochtend rond zes uur een auto waarin meerdere personen zaten. Een van hen, 21-jarige Nijmegenaar, vond het nodig om een van de agenten uit te schelden. Toen hij daarover onderhouden werd vond bemoeide een ander, ook een 21-jarige Nijmegenaar, zich met het voorval en dreigde de agent te slaan. Toen hij daarop werd aangehouden schold de eerste de agent nogmaals uit, waarop ook hij werd aangehouden.
(090505 / 090513)


Huissenaar aangehouden bij ruzie

Publicatiedatum: 16-8-2010 10:34:42

ARNHEM - De politie heeft in de late avonduren van zondag 15 augustus bij een ruzie op een camping in Arnhem-Noord een 48-jarige inwoner van Huissen aangehouden. De man wordt onder meer verdacht van mishandeling. Zijn 43-jarige vrouw riep 's avonds de hulp van de politie in nadat een ruzie zou zijn uitgedraaid op een handgemeen. Daarbij zou de man zijn oudste dochter een schop hebben gegeven en een vriendin van zijn vrouw hardhandig hebben geduwd. Ook zouden er bedreigingen zijn geuit door de Huissenaar. De ruzie was ontstaan toen de vrouw de kinderen kwam ophalen en de Huissenaar kennelijk weigerde mee te werken. Agenten namen de man uit Huissen mee naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor verder onderzoek. Voor zover bekend was er tijdens de ruzie niemand gewond geraakt.
(090656)


Velpenaar aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 16-8-2010 10:34:00

VELP - In zijn woning in Velp heeft de politie zondagavond 15 augustus de 58-jarige bewoner aangehouden wegens bedreiging. De man zou tijdens een ruzie met zijn 54-jarige vrouw gedreigd hebben haar dood te slaan met een hamer. De vrouw vluchtte het huis uit en waarschuwde elders de politie. Toen agenten poolshoogte gingen nemen op het adres van het stel troffen ze de 58-jarige nog thuis aan. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Door de vrouw is aangifte gedaan.
(090626)


Tientallen auto's bekrast in Rijkerswoerd

Publicatiedatum: 16-8-2010 10:33:02

ARNHEM - Onbekende vandalen hebben eind vorige week in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd tientallen auto's bekrast. De vernielingen werden vrijdagochtend 13 augustus ontdekt.

Bewoners aan de Belle van Zuylenstraat waarschuwden vrijdag de politie nadat ze ontdekt hadden dat hun auto's waren beschadigd. Zeker twintig auto's bleken te zijn bekrast en lakschade te hebben opgelopen. Later meldden ook enkele bewoners aan de Joop den Uylsingel dat hun auto's bekrast waren. De politie heeft de gedupeerden gevraagd aangifte te doen, dat kan ook digitaal via www.politie.nl. Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen. Die kunnen zich melden op telefoonnummer 0900-8844.
(089845)

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerker gewond na val van fiets

Publicatiedatum: 16-8-2010 10:37:12

TERSCHUUR- Een 55-jarige fietser uit Nijkerk is zondagochtend 15 augustus gewond geraakt nadat hij was gevallen met zijn fiets op de Dronkelaarseweg. De man was rond kwart voor elf met een 55-jarige fietser uit Nijkerkerveen aan het fietsen toen ze op de Dronkelaarseweg een zandheuvel af fietsten. Onder aan de bult viel de Nijkerker van zijn fiets. De fietser kon ter plaatse door het ambulancepersoneel worden behandeld. De man zou mogelijk een hersenschudding en wat schrammen over hebben gehouden aan de val.
(0090557)