Ingezonden persbericht


Grolsch bespaarde afgelopen jaar ruim 75 miljoen liter water

De Grolsche bierbrouwerij in Enschede behoort tot de meest milieuvriendelijke en energiezuinige bierbrouwerijen ter wereld. Duurzaam en Verantwoord Ondernemen (DVO) staat dan ook hoog op de prioriteitenlijst. Ook het afgelopen jaar leverde Grolsch een actieve bijdrage aan een duurzame leefomgeving. Het totale waterverbruik van de brouwerij daalde met 75,9 miljoen liter. Dit staat gelijk aan het gemiddelde jaarlijkse verbruik van 700 huishoudens. Vandaag publiceerde Grolsch haar resultaten op het gebied van Duurzaam en Verantwoord Ondernemen van het afgelopen jaar op www.koninklijkegrolsch.nl.

In Nederland hebben we niet - zoals in veel andere landen ter wereld - te maken met structureel watertekort. Maar dat betekent niet dat we er niet zuinig mee moeten omgaan. Grolsch kiest ervoor om haar waterverbruik verder te verminderen. In 2015 wil Grolsch een waterbesparing van 35 procent ten opzichte van 2008 realiseren. Het afgelopen jaar daalde het totale waterverbruik met zeven procent, wat 75,9 miljoen liter water betekent. Dit staat gelijk aan het gemiddelde jaarlijkse verbruik van 700 huishoudens.

Vier speerpunten: alcohol, water, verpakkingen en energie & CO2 Om duurzaam en verantwoord te kunnen ondernemen maakt Grolsch gebruik van de duurzaamheidstrategie 'Ten Priorities. One Future.' van moederorganisatie SABMiller. Grolsch kiest hierbij voor vier speerpunten. Naast het verminderen van watergebruik zet Grolsch zich ook in voor verantwoord alcoholgebruik, het verminderen van energieverbruik en CO2-uitstoot en het besparen en hergebruiken van verpakkingen.

Resultaten
In de resultaten die Grolsch vandaag publiceerde zijn de ontwikkelingen van het afgelopen jaar op alle vier de speerpunten te zien. Zo trainde Grolsch al haar commerciële medewerkers en marketingbureaus over de aangescherpte alcoholcode waaraan alle uitingen aan moten voldoen. Ook daalde het afgelopen jaar het energieverbruik met tien procent, wat gelijk staat aan het gemiddelde jaarlijkse verbruik van 400 huishoudens als het gaat om aardgas en 500 huishoudens als het gaat om elektriciteit. Onderzoek naar besparingsmogelijkheden op het gebied van verpakkingen levert een jaarlijkse besparing van honderdduizend kilo karton op.



Ingezonden persbericht