Politie Utrecht


Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 16-08-2010

Jongens aangehouden

NIEUWEGEIN Na een inbraakmelding aan de Vosseweide, konden drie van de vier inbrekers worden aangehouden. Het gaat om drie jongens van 13, 14 en 16 jaar uit Nieuwegein.

Op maandag 16 augustus omstreeks 01.35 uur stelden politiemensen een onderzoek in, omdat was gezien dat vier jongens over een schutting waren geklommen van een tuin bij een woning. De politiemensen troffen in de betreffende tuin geen jongens meer aan. Wel waren braaksporen te zien aan de achterdeur.

Na een korte zoektocht zagen de politiemensen de inbrekers in een tuintje even verderop zitten. Bij het zien van de politie, gingen zij er vandoor. Drie jongens konden wel worden aangehouden na een achtervolging. De vierde wist te ontkomen.

De drie zijn ingesloten voor onderzoek en verhoor. Het onderzoek naar de vierde verdachte wordt voortgezet.

Jongens aangehouden

NIEUWEGEIN Twee jongens van 17 jaar uit Noordwijk zijn aangehouden op verdenking van diefstal/heling.

Een politiemotorrijder zag zondag 15 augustus omstreeks 19.20 uur het tweetal lopen met een motorscooter over de Laagravenseweg. Uit controle van het kenteken bleek dat dit was opgegeven voor een geheel andere motorfiets. Bovendien bleek dat het contactslot was geforceerd. De twee verklaarden, dat zij op zoek waren naar een tankstation omdat de brandstof op was.

Zij hadden geen identiteitsbewijs bij zich en konden geen rijbewijs, noch een kentekenbewijs, tonen. Na onderzoek aan de motorscooter bleek, dat het framenummer voor het merendeel was weggeslepen. Hierop werd de motorscooter in beslag genomen en samen met het tweetal naar het bureau overgebracht.

Nader onderzoek naar de herkomst van de motorscooter wordt ingesteld en het tweetal is ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd van bestuurder onder invloed

NIEUWEGEIN Een 34-jarige automobilist uit Nieuwegein werd zondag 15 augustus omstreeks 18.15 uur betrapt op rijden onder invloed.

De Nieuwegeiner werd op de Noordwijkerschans gecontroleerd waarbij sprake bleek van alcoholgebruik. Na de blaastest op straat moest de man mee naar het bureau. Daar werd na de ademanalyse vastgesteld dat hij 630 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Op grond hiervan werd zijn rijbewijs ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.