Politie Groningen

Maandag 16 augustus 2010

Provincie Groningen , 16-08-2010

Veel mis met automobilist

DELFZIJL - De politie heeft zondagavond een 21-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de bestuurder rijden over de Houtweg in Delfzijl. Tijdens controle gaf hij de agenten een valse naam op. Na controle van zijn juiste persoonsgegevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Omdat hij in korte tijd al vijf keer is betrapt voor dit feit werd zijn auto in beslaggenomen. Bij onderzoek in de auto van de Nijmegenaar troffen dienders een gebruikershoeveelheid drugs aan. Deze zijn in ook in beslaggenomen. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbreker aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht een 29-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. Agenten reageerden op een inbraakmelding bij een studentenvereniging op de Grote Markt. Bij nader onderzoek bleek dat studenten de inbreker in hun gebouw hadden overlopen. Zij konden de verdachte overmeesteren en vastgehouden in afwachting op de komst van de politie. Bij fouillering troffen dienders een gestolen portemonnee bij de Kanaalster aan. De inbreker had meerdere toegangsdeuren geforceerd. De verdachte werd ingerekend en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag worden gehoord. Een gestolen portemonnee kon worden teruggegeven. De studentenvereniging doet aangifte van de inbraak.

Vervelende Stadjer aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen een 15 jarige jongen aangehouden voor baldadigheid. Agenten reageerden op een melding van een vervelende klant bij het UMCG ziekenhuis op het Hanzeplein. Al snel bleek de 15-jarige tegen ramen van het ziekenhuis had geschopt. Beveiligingsmedewerkers van het UMCG spraken hem hierop aan. De 15-jarige vond het vervolgens nodig om de beveiligers te bedreigen. De amokmaker moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbrekersduo op heterdaad aangehouden

WINSCHOTEN -De politie heeft maandagmorgen dankzij oplettende getuigen twee mannen (28 en 39 jaar) uit Winschoten aangehouden. Getuigen hadden gezien dat twee mannen hadden ingebroken in een woning aan de Brederolaan in Winschoten. Zij alarmeerden de politie. Beide inbrekers werden in de woning aangetroffen. Zij hadden al een tas met sieraden klaargelegd. Het duo is ingesloten voor nader onderzoek.