Politie Gelderland-Zuid


Vernieling ruit in onderzoek

Tiel, 16-08-2010 o De politie in Tiel is bezig met een onderzoek van een vernieling die werd gepleegd in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Plein. Omstreeks 01.45 uur sneuvelde daar een ruit van een café. Het politieteam vraagt getuigen om aanvullende informatie.

In het café zou kort daarvoor een bezoeker door andere klanten naar buiten zijn gezet, toen deze zich agressief gedroeg richting de eigenaar. Die had de man gevraagd zijn drank af te rekenen voordat hij opnieuw bestellingen deed. Toen even later de ruit van de voordeur vernield bleek werd de politie gewaarschuwd.

Naar aanleiding van de melding van vernieling en dat er gevochten zou worden, gingen meerdere eenheden erheen om poolshoogte te nemen. De politie hield in de directe omgeving een 26-jarige inwoner van Dodewaard als verdachte aan. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Ook spraken agenten met enkele getuigen en namen van de café-eigenaar een aangifte op.

Oproep aan getuigen
In belang van het onderzoek heeft de politie nog wat informatie nodig en doet daarom hierbij een getuigenoproep. Mensen die iets van de vernieling hebben gezien vrijdagnacht op het Plein worden verzocht contact op te nemen met politieteam Neder-betuwe, Tiel via telefoonnummer 0900-8844.
(08)

Laatst gewijzigd 16-08-2010 10:48 | © Regio Gelderland-Zuid |