Politie Drenthe

Maandag 16 augustus 2010

Provincie Drenthe, 16-08-2010

Automobilist raakt in de slip

BEILEN In de nacht van zondag op maandag is op de A28 een 19-jarige automobilist in de slip geraakt. De man reed in een bestelbus en raakte door hevige regenval in een slip en kwam via de vangrail op de vluchtstrook tot stilstand. De man raakte niet gewond en had geen alcohol gedronken.

Auto op de kop na slippartij

EMMEN Zondagavond is een 81-jarige automobilist uit Emmer Compascuum met zijn auto in een slip geraakt en op de kop op de Boslaan tot stilstand gekomen. De oorzaak van de slippartij is onbekend. De man werd ter controle naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.

Bestelauto botst tegen boom

NIJEVEEN Zondagavond is een 43-jarige man uit Nijeveen op de Kolderveen met zijn bestelauto tegen een boom gebotst en vervolgens op de zijkant tot stilstand gekomen. De man raakte door het ongeval gewond aan zijn arm. De man verklaarde tegenover de politie dat hij iets van de passagiersstoel wilde pakken, raakte van de weg, botste tegen een boom en lag ineens op de zijkant.

Fietster raakt gewond na aanrijding

ASSEN Zondagmiddag is op de Groningerstraat een 76-jarige vrouw uit Assen gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De vrouw wilde op haar fiets de Groningerstraat oversteken en werd aangereden door een 23-jarige automobilist uit Assen. De vrouw werd met letsel aan het hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De automobilist raakte niet gewond. De politie heeft dit ongeval in onderzoek.

Kop-staartbotsing tussen twee autos

EMMEN Zondagmiddag heeft op de Weerdingerstraat een kop-staartbotsing tussen twee personenautos plaatsgevonden. Een 62-jarige automobilist uit Emmen stond stil op de kruising en wilde linksaf de Nijkampenweg oprijden. Een 49-jarige automobiliste uit Slagharen wilde remmen, maar doordat haar voet van de rem schoot, botste zij tegen de achterzijde van de auto van de Emmenaar. De ambulance kwam ter plaatste, maar de twee personen hoefden na controle niet mee naar een ziekenhuis.