Politie Limburg-Noord

Het 'Rozenmeisje' in Opsporing Verzocht: wie geeft deze vrouw haar echte naam terug?


Datum: 16-08-2010
Tijd bericht: 10:53
Plaats: Grubbenvorst/Lottum

Dinsdag 17 augustus wordt in de live uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak het 'Rozenmeisje'. Het 'Rozenmeisje' is een verwijzing naar een jonge vrouw die in 1996 vermoord werd gevonden in een bosperceel vlakbij rozendorp Lottum.

De zaak is jaren onopgelost gebleven, maar na 14 jaar is er eindelijk een doorbraak in de zaak. Er werd een cold case team opgestart van de politie Limburg-Noord en een DNA-match leidde eind 2009 tot een verdachte in Duitsland, die kort hierna werd aangehouden. Hierna werden nog twee verdachten aangehouden door de Duitse politie.

De politie en het Openbaar Ministerie zijn naast het opsporen en aanhouden van de daders uiteraard ook naarstig op zoek geweest naar de identiteit van het meisje. Toch heeft het meisje na al die jaren nog steeds geen naam. Er móeten familieleden zijn die haar missen of mensen die haar destijds gekend hebben.

Tijdens het heropende onderzoek zijn enkele ontdekkingen gedaan die mogelijk meer aanknopingspunten bieden voor tips. De actuele stand van het onderzoek komt uitgebreid aan bod tijdens de uitzending.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 17 augustus live uitgezonden om 21.30 uur op Ned. 1 en de herhaling is op woensdag 18 augustus om 13.15 uur op Ned. 2, vergeet niet te kijken!

Als u tips heeft of informatie hebt over de verdachten en/of de identiteit van het Rozenmeisje die van belang kan zijn voor dit onderzoek, hoe klein of onbelangrijk het wellicht ook lijkt, uw hulp is welkom!

U kunt uw tips vooruitlopend op de uitzending melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Tijdens de uitzending zal een speciale tiplijn geopend worden, het nummer hiervan verschijnt tijdens het programma in beeld.

Voor alle Poolse kijkers:
Program Opsporing Verzocht pooewiêci uwagê Rozenmeisje. Napisy bêd' równie¿ w jêzyku polskim.

Wat in het Nederlands betekent: Programma Opsporing Verzocht schenkt aandacht aan het Rozenmeisje. Deze uitzending wordt ondertiteld in het Pools.