Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 16-08-2010

Politie tevreden over verloop Harleydag

BREDA: De politie is tevreden over het verloop van de Harleydag in de binnenstad van Breda. Er was sprake van een gezellige sfeer. Na 17.30 uur ontstonden enkele incidenten waarbij in totaal zeven aanhoudingen werden verricht. De politie beschikte over een heli, die tot 17.00 uur de bezoekersstromen in de gaten hield.

Pas rond 17.30 uur werd de eerste arrestatie gemeld. Het betrof een dronken 23-jarige Amsterdammer. Hij werd op de Reigerstraat
aangehouden, nadat hij enkele vrouwelijke bezoekers had lastig gevallen.

Rond 19.00 uur werden nog vijf arrestaties verricht. De aanhoudingen volgden na een vechtpartij die werd waargenomen op de Visserstraat. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Het gaat om

-Een 28-jarige man uit Lekkerkerk;

-Een 26-jarige man uit Moordrecht; (bleek gesignaleerd te staan, voor afname DNA)


-Een 40-jarige man uit Rotterdam;

-Een 30-jarige man uit Breda;


-Een 39-jarige man uit Breda.

Een 45-jarige man uit Oosterhout werd omstreeks 20.25 uur op de Haven aangehouden voor de APV. Hij gedroeg zich op straat agressief en nam enkele keren een vechthouding aan. In zijn kleding werd een mes aangetroffen.

Verder werden er in het centrum van Breda zondagmiddag nog vier motoren gestolen, waaronder twee Harley Davidsons. De diefstallen vonden plaats vanaf de Nieuwe Ginnekenstraat (2), de St. Annastraat en de JF Kennedylaan.

Zwerfster verdacht van vernielingen aan auto's

BREDA: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 14.00 uur op de Verschuurstraat een 61-jarige vrouw zonder vaste woon- of
verblijfplaats aangehouden die verdacht wordt van het bekrassen van ten minste 27 geparkeerde auto's.

Buurtbewoners vertelden de agenten dat de vrouw op verschillende adressen had aangebeld en om koffie had gevraagd. Ze was boos geworden toen ze dat nergens kreeg. Vervolgens constateerden diverse bewoners dat auto's in de straat bekrast waren, Diverse getuigen vertelden dat de vrouw dicht langs de auto's gelopen had. Het daadwerkelijke bekrassen had echter niemand gezien. De politie heeft de vrouw, die kennelijk met haar twee honden rondzwerft in Breda, toch vanwege de feiten en omstandigheden aangehouden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. Er worden circa 27 aangiften van vernieling aan auto's verwacht.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-08-2010 11:30 | © Regio Midden en West Brabant |