Travel Unie International Nederland N.V.

Samenwerking Sawadee Reizen en Stichting Monkey Business

Sumatra en Atjeh is een van de nieuwe bestemmingen van reisorganisatie Sawadee. Voor het eerst kunnen reizigers nu in dit tot voor kort gesloten deel van Indonesië rondkijken. Sawadee is daarmee de eerste reisorganisatie die Sumatra en Atjeh aanbiedt.

Sumatra en Atjeh reis: Indonesië op zijn puurst Sumatra telt een aantal prachtige bergmeren, zoals het spectaculaire Danau Maninjau en het immense Danau Toba, bevolkt door de extraverte Batakkers. Een wandeling in het koele hooggelegen Bukittinggi met kennismaking met de Minangkabau-cultuur behoort tot het programma net als een driedaagse trektocht met overnachting in het uitgestrekte regenwoud van Gungung Leuser, waar onder andere olifanten en neushoorns voorkomen. In Bukit Lawang wordt het orang-oetan rehabilitatiecentrum bezocht, waar ontheemde en verweesde orang-oetangs worden opgevangen om na een langdurige voorbereiding weer in de jungle te worden uitgezet. Kijk voor meer informatie over de reis op www.sawadee.nl/iss.

Orang-oetans
De orang-oetan wordt op Sumatra (evenals op Borneo) met uitsterven bedreigd. Daarom gaat Sawadee Reizen samenwerken met Stichting Monkey Business, een Nederlandse organisatie die verschillende orang-oetan projecten op Sumatra en Borneo meefinanciert en zo bijdraagt aan het behoud van deze prachtige mensaap. Voor iedere boeker die meegaat op de Sumatra met Atjeh reis zal 25 euro worden gedoneerd aan Monkey Business. Hiermee worden verschillende orang-oetan projecten op Sumatra en Borneo gefinancierd.

Stichting Monkey Business
Monkey Business zet zich in voor het behoud van de orang-oetan en zijn leefgebied, de tropische regenwouden van Borneo en Sumatra. Door (illegale) houtkap, de aanleg van vele palmolieplantages en illegale dierhandel wordt de orang-oetan ernstig met uitsterven bedreigd. Monkey Business haalt in Nederland onder andere geld op door middel van leuke acties en SAVE ME benefietevenementen. De opbrengsten worden gebruikt om lokale projecten ter bescherming van de orang-oetan te steunen.

Tevens werkt Monkey Business in Nederland aan bewustwording over de oorzaken van de bedreiging van de orang-oetan en laat de stichting zien hoe we hier zelf bij kunnen dragen aan het behoud van het regenwoud. Kijk voor meer informatie, ook voor adoptiemogelijkheden van een orang-oetan op www.saveme.nl.

Over Sawadee
Sawadee Reizen is onderdeel van de Activity sector van TUI Travel PLC en organiseert sinds 1983 avontuurlijke reizen in kleine groepen naar bijzondere bestemmingen met aandacht voor natuur en cultuur. Sinds 9 jaar biedt Sawadee ook speciale reizen voor avontuurlijk gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. De reizen van Sawadee zijn avontuurlijk wat betekent dat er gereisd wordt in kleine groepen, overnacht wordt in kleinschalige accommodaties en veelal activiteiten zoals wandelen zijn opgenomen in de reis. De reizen van Sawadee worden direct via www.sawadee.nl verkocht, maar zijn ook te boeken in een Arke of Holland International reisbureau in Nederland en de Jetair Centers in België.