Politie Noord- en Oost Gelderland

     Harderwijk - Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt         

De politie in Harderwijk heeft in de nacht van zondag op maandag 16 augustus het rijbewijs ingenomen van een 23-jarige Harderwijker voor rijden onder invloed.


Politieagenten zagen de beginnend bestuurder rond 03.45 uur met hoge snelheid de parkeerplaats aan de Strandboulevard verlaten. De automobilist probeerde nog aan de politie te ontkomen, maar werd uiteindelijk staande gehouden op De Wittenhagen. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.9 promille aan. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

     Ermelo - Auto in slip                                     

Op de Jhr. Sandbergweg is maandagochtend 16 augustus een aanrijding ontstaan tussen twee auto's. Niemand raakte gewond. De auto's moesten worden weggesleept.


De aanrijding ontstond rond 06.15 uur toen een 49-jarige automobilist uit Zeewolde in een slip raakte en aan de overkant van de weg tegen een boom botste. Door de botsing met de boom werd de auto weer terug de weg op geslingerd. Daar reed op dat moment een 44-jarige man uit Elspeet die een aanrijding niet meer kon voorkomen. De betrokkenen kwamen met de schrik vrij. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en zijn weggesleept.

     Hattem - Inbraak in woning                                

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Gaedsberghweg in Hattem, en is op zoek naar getuigen. De inbraak vond plaats tussen donderdagavond 12 en vrijdagavond 13 augustus.


Men is binnengekomen door een raam te forceren. Het hele huis is doorzocht. Het is nog niet precies bekend wat er weggenomen is. De politie is op zoek naar mensen die wellicht iets van de inbraak hebben gezien, of misschien personen of voertuigen hebben gezien die zich verdacht ophielden in de buurt. De politie is te bereiken via 0900-8844.

k