Politie Noord- en Oost Gelderland

     Zelhem - Inbraak bedrijf                                  

In de nacht van zondag op maandag 16 augustus is er ingebroken bij een bedrijf aan de Burgemeester Langmanweg in Zelhem. De politie onderzoekt de zaak.


De politie werd omstreeks 01.15 uur gebeld dat er was ingebroken in het bedrijf. Bij het bedrijf aangekomen bleek een laptop te zijn ontvreemd. Van het bedrijf was eerder al een zijruitje vernield. Deze was tijdelijk vervangen door hardboard. De inbreker had zich toegang verschaft tot het bedrijf door het hardboard te vernielen. Wel werd hierdoor het alarm in werking gesteld waardoor de inbreker zich al snel uit de voeten maakte. De eigenaar van het bedrijf doet aangifte.

     Doetinchem - Poging inbraak                               

De politie in Doetinchem onderzoekt de poging tot inbraak in een woning aan de Ampsen in Doetinchem in de nacht van zaterdag op zondag 16 augustus.


De bewoner van de woning hoorde omstreeks 01.15 uur gerommel in zijn achtertuin. Toen hij ging kijken, schrokken de inbrekers en gingen er vandoor. De gealarmeerde politie trof helaas niemand meer aan. Er waren vermoedelijk twee personen bij betrokken. Mogelijk zijn zij er met een scooter vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in.

     Vorden - Snelheidscontrole                                

Op zondag 15 augustus heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Hengeloseweg in Vorden. Op deze weg waar 80 km per uur is toegestaan, werden 42 overtredingen geconstateerd. Er waren in totaal 765 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 122 km per uur.

     Doetinchem - Brandstichting scooter                       

Op de De Jongstraat in Doetinchem is in de nacht van zondag op maandag 16 augustus een scooter van het merk Vespa in brand gestoken. De politie onderzoekt de zaak. De brand werd omstreeks 01.15 uur ontdekt. De brandweer kon de brand snel doven. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de scooter.

     Eibergen - Ongeval scooter - auto                         

Een 15-jarige jongen uit Borculo is zondag 15 augustus lichtgewond geraakt toen hij op een scooter werd aangereden door een personenauto. De jongen was, gezien zijn leeftijd, niet in het bezit van een geldig bromfietsrijbewijs.


De jongen stak rond 15.25 uur plotseling de Groenloseweg over vanaf de Molenweg. Een 52-jarige man die met zijn auto vanuit Haaksbergen kwam, kon de jongen niet meer ontwijken. De scooterbestuurder raakte lichtgewond. De scooter raakte zwaar beschadigd. De jongen krijgt een bekeuring voor het niet rijden met een geldig rijbewijs. Ook maakt de politie proces-verbaal op.

     Eibergen - Invordering rijbewijs                          

De politie heeft op zaterdag 14 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige man uit Terborg. De man reed omstreeks 11.40 uur op de Groenloseweg in Eibergen toen zijn snelheid werd gecontroleerd. De automobilist reed 124 km p/u waar 60 km per uur is toegestaan.
kk