Politie Gelderland-Zuid

Auto-inbrekers betrapt

Wijchen, 16-08-2010 o Zondagmiddag rond 15.25 uur belde een alerte getuige de politie dat er auto-inbrekers actief waren op een parkeerplaats bij een bedrijf aan de Nieuweweg. Twee surveillance-eenheden gingen die kant op. De één ging naar de genoemde inbraaklocatie, de ander keek uit naar een voertuig waarmee de verdachten mogelijk waren weggereden. Dit bleek succesvol.

Toen agenten de bestuurder van een auto op de Nieuweweg een stopteken hadden gegeven, zagen zij al snel dat deze bloed aan zijn arm had. De andere politie-eenheid had in de tussentijd op de parkeerplaats geconstateerd dat er inderdaad een opengebroken auto stond. De ruit bleek ingeslagen en de autoradio weg. De agenten spraken kort met de eigenaar van de auto en konden de exacte gegevens van de radio meteen via de porto doorgeven. Toen hun collega's in de auto van de latere verdachten rondkeken, zagen zij een dergelijke radio liggen. Daarop hielden zij de bestuurder en zijn bijrijder aan op verdenking van auto-inbraak.

De verdachten, twee Nijmegenaren van 41 en 42 jaar, werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn zijn inmiddels in verzekering gesteld. Hun voertuig is voor verder onderzoek in beslag genomen. Daarin trof de politie meerdere goederen aan, waaronder autoradio's en navigatieapparatuur. Onderzocht wordt of de spullen van diefstal afkomstig zijn. Ook vindt er technisch sporenonderzoek plaats aan de auto.

De eigenaar van de opengebroken auto deed aangifte. Het politieonderzoek wordt voortgezet.

Onder invloed, rijbewijs ingevorderd
Tijdens de staande houding hadden de agenten bij de bestuurder al een alcohollucht geroken. Daarom namen ze bij hem een blaastest af. Die gaf een indicatie "F" waarna bij de 42-jarige verdachte vervolgens ook een ademanalyse is afgenomen. De uiteindelijke uitslag bedroeg 765 ug/l, zo'n hoge waarde dat de politie direct het rijbewijs van de man invorderde. Proces-verbaal voor rijden onder invloed wordt opgemaakt, tevens wordt melding gedaan aan het CBR in verband met een vermoedelijk onderzoek naar de rijvaardigheid en rijgeschiktheid van de Nijmegenaar.

(08)

Laatst gewijzigd 16-08-2010 12:16 | © Regio Gelderland-Zuid |