Gemeente Heerenveen

werkzaamheden nieuwe geluidswal Oranjewoud

Start werkzaamheden nieuwe geluidswal Oranjewoud

Maandag 16 augustus 2010 zijn de werkzaamheden gestart voor de aanleg van een nieuwe geluidswal langs de A32 bij Oranjewoud. De geluidswal wordt aangelegd op initiatief van bewoners uit Oranjewoud en vult het gat tussen al bestaande geluidsschermen aan de oostzijde van de weg. Door de aanleg wordt het niet alleen stiller voor de bewoners van Oranjewoud, maar ook in het natuurgebied langs de weg.

Als eerste worden bomen en beplantingen gerooid. Voordat hiermee begonnen kon worden, moest er gewacht worden tot het broedseizoen was afgelopen. Na het rooien wordt over een lengte van een kilometer een geluidswal geplaatst. De geluidswand wordt uiteindelijk opnieuw ingeplant met bomen en struiken.

De geluidswal komt deels op grond van Staatsbosbeheer, deels op grond van Rijkswaterstaat. Aannemer van het werk is Van der Wiel Infra & Milieu BV uit Drachten. De aanleg van de geluidswal is een gemeenschappelijk project van de gemeente Heerenveen, Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat en is vermoedelijk in de loop van 2011 gereed.