Politie Hollands Midden

Rijnsburg - Jongen aangehouden na inrijden met scooter op agente

Rijnsburg, 16-08-2010 o Een 17-jarige jongen uit Rijnsburg is aangehouden nadat hij op zaterdag 14 augustus omstreeks 23:00 uur op de Noordwijkerweg met zijn scooter op een agente was ingereden. Zij kon opzij stappen en werd hierdoor niet geraakt. De agente heeft aangifte gedaan van poging zware mishandeling. De jongen bleek te veel gedronken te hebben: hij blies 1000 ug/l.

De Noordwijkerweg was die avond met hekken afgesloten bij de verkeerslichten ter hoogte van de Meidoornstraat in verband met vuurwerk dat afgestoken werd. De 17-jarige bestuurder van de scooter kwam uit de richting van de Brouwerstraat en reed richting Noordwijk. Hij kreeg van een verkeersregelaar een teken dat hij in de richting van de Burgemeester Meijboomstraat moest gaan rijden. De Rijnsburger reageerde niet op de aanwijzing en reed op de verkeersregelaar af. De snorfietser minderde vaart, week uit naar de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer en reed het hek voorbij. De agente ging vervolgens op de rijbaan staan waar hij reed, zette haar mountainbike dwars op de weg en gaf de jongen een stopteken. Hij bleef echter doorrijden met een geschatte snelheid van 20 à 30 km per uur. De agente kon nog net op tijd opzij stappen anders had de snorfietser haar geraakt. Andere agenten gaven hem vervolgens een stopteken, die hij ook negeerde en wisten de jongen vast te pakken toen hij het fietspad probeerde op te rijden. Hij viel en werd vervolgens aangehouden. Tijdens de aanhouding naar het politiebureau schold de jongen de agenten uit.

Hij bleek te veel gedronken te hebben: hij blies 1000 ug/l terwijl voor een beginnend bestuurder een maximum van 90 ug/l geldt. Zijn scooter en zijn rijbewijs zijn in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt: voor het rijden onder invloed van alcohol, voor poging zware mishandeling en belediging.