Gemeente Zoetermeer

Zwembad De Driesprong start met AquaGym

aquarower
Speciaal voor mensen die revalideren, willen werken aan overgewicht of last krijgen van pijnlijke knieën na het hardlopen, start zwembad De Driesprong op vrijdag 20 augustus met AquaGym. AquaGym staat voor fitness in het water.

Bij AquaGym staan iedere vrijdag, tussen 7.30 en 12.30 uur, acht verschillende fitnesstoestellen in het water. Sporters starten tijdens de genoemde uren wanneer ze willen en trainen tien minuten per apparaat. Er is een instructeur aanwezig voor begeleiding en om de werking van de apparaten uit te leggen. Zo is er de AquaTwister speciaal voor de taille, de AquaStepper voor de bovenbenen, de AquaRower voor armen en benen en de AquaPulldown voor de rug. Ook is er de mogelijkheid om in de naastgelegen drie banen met een watertemperatuur van 31°C op eigen gelegenheid te zwemmen of een persoonlijk programma te volgen.

Water helpt
Zwemmen en sporten in het warme water heeft grote voordelen. Het zorgt niet alleen voor een aangename sportbeleving, het helpt ook stijve spieren en gewrichten ontspannen. Verder wordt er gebruik gemaakt van de natuurlijke weerstand en de gewichtloosheid in het water. Zo worden spieren, pezen en gewrichten niet overbelast en is de kans op blessures minimaal. AquaGym is zeer geschikt voor mensen die moeten revalideren, onder orthopedische behandeling staan of net uitbehandeld zijn. De kosten zijn EUR 7,50 per keer. Kijk voor meer informatie op www.zoetermeer.nl/zwembaden.