Gemeente Spijkenisse


Start cursussen Centrum voor de Kunsten Spijkenisse

16 augustus 2010

CvdKS 2010-2011

Het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse start donderdag 26 augustus 2010 om 19.00 uur met een informatieavond.

De eerste cursussen starten maandag 30 augustus 2010. Op die dag beginnen de cursussen tekenen, schilderen (5-8), beeldhouwen, boetseren, fotografie (13+), mixed atelier, vilten (18+) maar ook de lessen dwarsfluit en blokfluit. Danscursussen beginnen vanaf 06 september 2010 en de theaterafdeling start 08 september 2010. Lessen in een muziekinstrument of zingen worden binnenkort ingepland.

Beeldende kunst
De eerste weken staan bol van de cursussen bij de afdeling Ateliers. Leer er de geheimen van verschillende technieken in de lessen tekenen, schilderen, beeldhouwen, boetseren, photoshop-technieken, animatie, acryl en aquarel, pop-art, modeltekenen en nog véél meer!

Nieuw zijn onder andere textieltoveren, atelier hergebruik, fashion styling, mode en more en fotografie. Ook 22 workshops met uiteenlopende onderwerpen staan dit seizoen op het programma!

Dans
Bij dans kun je al vanaf je derde jaar terecht bij peuter- en kleuterdans. En nieuw is de cursus waarbij ouders mét hun peuter samen op les kunnen komen. Verder: kinderdans, streetdance, newstyle breakdance, hiphop en freestyle en musicaldans. Voor volwassenen: moderne dans, energetische dans, flamenco, danstraining, dansfilm, afro fusion en nog veel meer. Jongeren kunnen hun hart ophalen bij clipdance fusion en jazz-streetdance, maar ook klassiek ballet of één van de dansproducties.

Dansproducties
Dit seizoen staan de volgende dansproductiecursussen op het programma: SOS breakdance (14+) en Dansgroep Dynamic (13+). De musical- en theaterdansgroep gaat dit seizoen twee keer.De laatste productie loopt door naar de voorstellingen van de kerstmusical 2011: WinterWonderland.

Theater
Ook bij de afdeling Theater valt weer heel wat te beleven. Zo is er toneel voor alle leeftijden en is er een Jeugdtheatervoorstelling voor jongeren vanaf 14 jaar. Nieuw is de cursus Cabaret voor jongeren van 12-17 jaar, maar ook de volwassenen kunnen op de cabaretcursus heel wat leren!

Of.... speel mee in een soap tijdens de cursus Soap On Camera (14+). Natuurlijk staan ook diverse toneelcursussen en een toneelproductie voor volwassenen op het programma.

Musical en schrijven
De afdeling Theater barst ook nu weer van de musical. Met 7 musicalklassen voor kinderen en jongeren van 8- 17 jaar op vrijdag en zaterdag. Volwassenen kunnen hun hart ophalen tijdens de sneak preview van de musicalproductie.

In februari wordt vervolgens gestart met WinterWonderland, dé musicalproductie van 2011. Met live orkest en de medewerking van ruim 100 cursisten.

Bijzonder zijn ook dit jaar weer de cursussen 'Schrijven' voor kinderen en volwassenen. De cursussen starten 25 september 2010.

Muziek
Bij muziek kun je al jong beginnen, met vioolspelen bijvoorbeeld. Maar ook zingen, dwarsfluit, drums, slagwerk, saxofoon, piano, gitaar, basgitaar en veel meer. Verder kunnen kinderen kennismaken met muziek bij verschillende cursussen. Alle docenten hebben ruime ervaring op het concertpodium en in het leslokaal.

Musicalorkest speelt Aida en WinterWonderland
Studenten die al iets verder gevorderd zijn, kunnen mee gaan draaien in het jeugdorkest of het musicalorkest. Dit seizoen worden voorstellingen van de productie Aïda begeleid. En wordt een start gemaakt met de instudering van de muziek voor WinterWonderland.

Informatie-avond 26 augustus
Liever eerst wat informatie over een cursus krijgen? Bij het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse kun je op 26 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur terecht voor informatie over de cursussen in het nieuwe seizoen.

In de brochure kun je ook alle informatie met foto's terugvinden. Hebben? Download de brochure via www.centrumvoordekunstenspijkenisse.nl of vraag 'm aan via telefoon: (0181) 65 22 50.

Externe links


* Centrum voor de Kunsten Spijkenisse [Let op! De website www.centrumvoordekunstenspijkenisse.nl opent in een nieuw venster]
Zie het origineel