Politie Gelderland-Zuid


Tweetal aangehouden voor koperdiefstal

Culemborg, 16-08-2010 o Zondagavond rond 19.45 uur kwam er een melding vanaf de Goilberdingerdijk dat twee personen op een scooter koper zouden stelen. De scooter zou richting centrum rijden. De politie ondernam direct actie en nam met meerdere eenheden positie in. Dit leidde tegen negenen tot de aanhouding van twee 19-jarige inwoners van Culemborg.

Het politieonderzoek leidde naar een bepaalde wijk waar de betreffende scooter werd gesignaleerd. Zowel surveillanceauto's als agenten te voet zochten in die omgeving mee. Al snel kwamen agenten in de wijk lopend twee personen tegen die voldeden aan het opgegeven signalement. Ook werd vlakbij achter een schuur de scooter aangetroffen. Daarop werden de twee aangehouden op verdenking van koperdiefstal.

Namens het bedrijf, dat werkzaamheden uitvoert bij het spoor, is er aangifte gedaan van kabels op katrollen. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor en in verzekering gesteld. De politie heeft op een adres in Culemborg een hoeveelheid kabels gevonden en voor het onderzoek in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak verder. (08)

Laatst gewijzigd 16-08-2010 14:18 | © Regio Gelderland-Zuid |