Gemeente Almere

"De eerste en de laatste hele in Almere"

16-08-2010

"Ik ga stoppen en wil nog één keer de hele van Almere doen". Met deze woorden aan de organisatie van de Holland Triathlon laat de in Enschede wonende triatleet Guido Gosselink weten een definitieve punt te zetten achter zijn imposante sportcarrière.

Die carrière begon in 1986 als jochie op 15 jarige leeftijd met een kwart triathlon in Doetinchem. Nu, tientallen kwartjes, halve en hele triathlons en vele podiumplaatsen verder vindt de van professie technisch natuurkundige bij het naderen van de veertigjarige leeftijd het welletjes. De parttime baan bij sponsor en werkgever Thales wordt ingeruild voor voltijd en met een opgroeiend jong gezin met drie kinderen is er dan geen ruimte meer voor actieve triatlonsport. Guido: "Ik blijf nog losjes trainen en heb geen specifieke evenementen in de planning. Verder blijf ik training geven bij Triathlonclub Twente waar ik ook voorzitter van ben". De voormalig Nederlands Kampioen op de lange afstand (Stein 2003) kiest Almere niet zonder reden als afscheidswedstrijd. "De eerste hele was in Almere (1995) en de laatste zal dan mijn 20e wedstrijd op de lange afstand worden. Dat brengt het totaal op 250 triathlons in 25 jaar".
Beste prestatie in Almere op de hele behaalde Guido in 2000. Met een uitstekende tijd van 8h27.02 wist hij de tweede plaats te pakken achter de Tsjech Petr Vabrousek. Voor dit jaar is de ambitie gewoon meedoen en waardig afscheid nemen van de actieve triatlonsport. Guido: "Ik neem afscheid in Almere maar verwacht niet dat ik nog voor de overwinning of podiumplaatsen kan meestrijden, zoals in het verleden".

Strijden voor eremetaal is wel het doel van Gerrit Schellens. De sympathieke Belg en vijfvoudig winnaar in Almere had zijn afscheid al in 2009 willen nemen maar kwam in een trainingsrit vlak voor het evenement ten val.
Na een periode van wikken en wegen is na de winter de knoop doorgehakt en besloten om Almere als laatste wedstrijd in zijn door de jaren heen rijk gevulde sportagenda op te nemen.
Gerrit: "De conditie van een jaar of 7 á 8 geleden is er nog niet maar ik ga naar Almere om te winnen. Ik heb het gewoon nog in me en wil op een fatsoenlijke en waardige manier afscheid nemen van de triatlonsport en zeker van Almere!"